Bu Hafta TBMM’de 112 Ceza Artacak

GENEL KURUL VE KOMİSYON ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

TBMM’de bu hafta Genel Kurul ile komisyon faaliyetleri salı günü itibarıyla başlayacak. Genel Kurul’da, 112’yi meşgul edenlere yönelik ceza müeyyidelerinin artırılmasını içeren ‘Bazı Kanunlar ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ üzerine görüşmeler açılacak. Bu teklif çerçevesinde; 112 Acil Çağrı Merkezini meşgul eden aramalar yapan ya da sürekli çağrı bırakan kişilere uygulanan idari para cezası 250 liradan 1500 liraya yükselebilecek.

İHALE VE CEZA UYGULAMALARI

Ayrıca, Acil Çağrı Merkezine yapılan asılsız ihbarların, olay yerine giden ekipler tarafından tutanağa bağlanması durumunda 15 bin lira idari para cezası uygulanacak. Bunun dışında, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından belirlenen mevzuat hükümleri doğrultusunda yürütülen hizmetlerden elde edilen gelirler, “özel gelir” olarak kayıt altına alınacak. Bu gelirler, bakanlık bütçesi içinde kullanılmaya devam edecek. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun uzman ve uzman yardımcıları, Devlet Memurları Kanunu’nun ek 41. maddesi çerçevesinde istihdam edilecek.

Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu, 2021 ve 2022 yıllarına ait bilanço ve netice hesaplarını incelemeye devam edecek. Komisyon, salı günü Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ’yi, çarşamba günü ise Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Türk Sudan Uluslararası Tarım ve Hayvancılık AŞ yetkililerini dinleyecek. Perşembe günü ise Türkiye İhracat Kredi Bankası AŞ ve Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası AŞ yetkilileri ile Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ yetkilileri çağrılacak.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU FAALİYETLERİ

Plan ve Bütçe Komisyonu, salı günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faaliyetlerini görüşmek için toplanacak. Aynı gün, Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden oluşan Karma Komisyon, Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) atamak üzere 5 üye adayı için seçim yapacak. Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti grubunun TBMM Başkanlığına sunduğu “Bazı Kanunlar ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ni çarşamba günü ele alacak.

KARTALKAYA KOMİSYONU GÖRÜŞMELERİ

Aynı günde Kartalkaya’da bir otelde meydana gelen yangın ile ilgili araştırma komisyonu ise Bolu Belediyesi yetkililerini kabul edecek.

DİJİTAL MECRALAR KOMİSYONU TOPLANIYOR

Dijital Mecralar Komisyonu ise perşembe günü Google Algoritma Değişiklikleri ve sonuçlarını görüşmek amacıyla toplanacak.

GRUP TOPLANTILARI GERÇEKLEŞECEK

Genel Kurul ve komisyon çalışmaları haricinde, salı ve çarşamba günleri Meclis’te grup bulunan siyasi partilerin grup toplantıları da yapılacak. Partilerin grup başkan vekilleri, gündemdeki konular hakkında basın toplantıları ile bilgi verecek.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Gazze’de Gıda Güvenliği Krizi Devam Ediyor

Birleşmiş Milletler'e bağlı yapıların IPC raporuna göre, Gazze'deki 1,6 milyon kişi, Nisan 2026'ya kadar ciddi gıda güvensizliği sorunu yaşayacak.

ABD’li Bakan Rubio’dan Gazze İçin Yardım Çağrısı

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Gazze'deki insani yardımların artırılması gerektiğini vurgularken, ateşkes sürecinin sürdüğünü açıkladı.

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran İfadesini Verdi

Fenerbahçe'nin Başkanı Sadettin Saran, yürütülen uyuşturucu soruşturması çerçevesinde "şüpheli" olarak ifade vermek üzere polis merkezine davet edildi.

Japonya’nın Nükleer Silah Sahibi Olma Tartışması Derinleşiyor

Japonya'da bir hükümet yetkilisi, Başbakan Takaiçi Sanae'nin güvenlik politikaları çerçevesinde nükleer silah edinme gerekliliğini dile getirdi.

Anadolu Efes Evinde Dubai’ye Yenildi

Anadolu Efes, EuroLeague 17. haftasında evinde Dubai Basketbol'a karşı 80-76'lık bir yenilgi aldı.