PERVİN BULDAN’DAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN KONUŞMASINA DEĞERLENDİRME
İmralı Heyeti üyesi ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin 32. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’ndaki açılış konuşmasını değerlendirdi. Buldan, “Ben açıkçası konuşmayı çok değerli ve çok kıymetli buluyorum. Süreç açısından yapılması gerekenler ve bundan sonra atılacak olan adımlara dair önemli mesajlar vardı” açıklamasında bulundu.
HATIRLATMALAR VE ÖZ ELEŞTİRİLER ÖNEMLİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın süreci sahiplenen bir anlayışla ilk kez bu kadar yapıcı ve kapsayıcı bir yaklaşım sergilediğine dikkat çeken Buldan, “Bunun yanı sıra geçmişe dair özellikle devletin yaptığı hataları ve bunu bir özeleştiri şekline sunması, faili meçhuller, Beyaz Toroslar, köy yakmalar ve Kürtçe konuşmanın yasak olduğu dönemlere atıfta bulunması da bence açıkçası önemliydi” dedi. Buldan, bu unsurları değerlendirdiğinde konuşmanın olumlu, kapsayıcı ve sahiplenici olduğunu düşündüğünü dile getirdi.
DİYALOG VE MÜZAKERELERLE İLERLEYEBİLİRİZ
Buldan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın süreçte net bir çizgi ve kararlılık sergilediğini belirterek, önemli adımların atılacağına dair bir vurgu olduğunu ifade etti. “Süreç belli aşamalarıyla devam ediyor. Kendisi de ifade etti; konuşarak, diyalogla, müzakereyle ve bir araya gelmeyle bu sürecin ilerleyebileceğini belirtti” şeklinde konuştu. Bu durumun önemli bir gelişme olduğunun altını çizdi.
SÜREÇ İTTİFAKI VURGUSU
Buldan, Erdoğan’ın “Şimdi AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, DEM en azından üçlü olarak bu yolu beraber yürüme kararı verdik” sözlerine ilişkin değerlendirmesini şöyle yaptı: “Yanlış bir yere çekilmesin. Bu ittifak bir süreç ittifakı. Başka bir ittifak olarak algılanmamalı kesinlikle. Cumhur İttifakı’yla birlikte DEM Parti’nin süreç itibariyle ortak yürüyeceğinin bir mesajıydı bu” dedi. Ayrıca, DEM Parti’nin bu sürecin merkezinde yer aldığını, ancak çözmesi gerekenin Cumhur İttifakı olduğunu vurgulayarak, “Buna süreç birlikteliği diyelim” ifadesini kullandı.
then "Add to Home Screen"