Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, CHP’den ayrılacağına dair iddialara yanıt verdi. Sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Bulunduğum yerdeyim parti içinde beni istemeyenlere inat hiçbir yere gitmiyorum yıllardır iftiraları çürüte çürüte yalanları yıka yıka mücadeleme devam ediyorum” dedi. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP adayı olarak yüzde 50.73 oyla başkan seçilen Köksal, açıklamalarında şunları aktardı: “37. Kurultaydan beri huzurlu bir günüm olmadı. Yemediğim hakaret kalmadı. Dışarıdan saldıranları anlarım siyasette ama ömrümü verdiğim partimden gelenlere ne diyeceğim? Memleketime belediye başkan adayı oldum. Hizmeti buradan sürdüreyim diye. Adaylığım sürecinde partimden kovuldum, linç edildim, hatta CHP’li bazı gazeteciler tarafından ekranda kazanamaz yüzde 5 alır 10 alır diye anti propagandaya maruz kaldım. Partideki bazı kişiler kazanmamam için kapı kapı çalıştı, buna rağmen rekor oyla seçildim ve bu sefer iftiralar başladı. Eşimi, çalışma arkadaşımı ve doğru dürüst tanımadığım bir müdürü 60 milyon rüşvet almakla suçladılar.”
YÜNTAŞ’IN AVUKATLIĞINI REDDETTİM
“Bunu yapan Yüntaş’ın avukatlığını vermeyi reddettiğim gençlik kolları başkanıydı. Yargıya müracaat ettik. Kişi ifadesinde basına numarasını servis edenin Parti Meclisi üyesi Y. G. olduğunu söyledi. Savcılık dosyasında ispatlı, ayrıca bunu PM üyesi Y. G. Kadın kolları başkanına da Y. G.’nin ekip arkadaşı olan T. T. eski bir partiliye atmış. Bunları genel merkeze ilettik. Yargı takipsizlik kararı verdi ama genel merkez bu PM üyesine hiçbir şey yapmadı, aksine kendisini ödüllendirip PM’ye aldı. Yetmedi, örgütlerden sorumlu Genel Başkan yardımcısının yardımcısı yaptılar.”
DISIPLIN KURULU TOPLANMIYOR
“Bu PM üyesinin ekip arkadaşı sosyal medyadan ne ırkçılığımı ne de faşistliğimi bıraktı. ‘Adamı disipline verin’ dedim. Mevcut il başkanı disiplin kurulu toplamıyor gibi bahanelerle hiçbir işlem yapmadı. Bugüne kadar bana kim saldırdıysa mevcut il başkanının bir teşekkür etmediği kaldı. Hiçbir konuda yanımda olmadı.”
ADIMI KULLANARAK OY İSTİYOR
“Şimdi de tekrar aday olmuş belediyeyi kazandık diye adımı kullanarak oy istiyor. Bana hakaret eden ilçe başkanına gereğini yap diyen ilçe başkanlarına, ‘önemsiz ben görmüyorum’ diyip geçiştiriyor. O ilçe başkanıyla gidip sırıtarak poz veriyor. Bu adam benim il başkanım öyle mi? Demokrasi bu mu? Seçilmişlere hakaret, iftira saygısızlık mı? Yetmiyor, sosyal medyada bana ırkçı faşist diye yazan adam PM üyesi Y. G.’nin desteğiyle il başkan adayı oluyor, niye benimle daha çok uğraşıp hakaret etsin diye. İlçe delegasyonuna gidip atıp tutarak oy istiyorlar.”
EKŞİ YEMEDIK KARNIMIZ AĞRISIN
“Her yerde tek aday burada 3 aday var. Burcu Köksal’ın karşısındaki aday kazanırsa onunla uğraşsın, seçimlerde alt edemiyoruz belki itibarsızlaştırarak alt ederiz diye. En son bir restoranda çekilen saçma sapan bir görüntü üzerinden linç edildik. Trol hesaplarda neler yazılmadı ki, kimisi videodakinin eşim olduğunu yazdı, kimisi 700 milyon rüşvet diye yazdı, ne senaryolar üretildi. Çok şükür alnım ak başım dik. Ekşi yemedik karnımız ağrısın.”
PARTIMDEN SES YOK
“Bizimle alakası olmayan bir konuda bile iftira atıldı, kendi hakkımızı kendimiz savunduk. Ömrümü verdiğim partimden yine ses yok. Benim suçum gecemi gündüzüme katarak çalışmak, 74 yıl sonra belediyeyi kazanmak mıydı? Her konuda yalnız bırakıldık. Yarın hangi iftiraya maruz kalacağız, hangi hakaretler edilecek bilmeden yaşamak, hangi cephede savaşacağınızı bilemediğiniz bir hayat ne kadar huzurlu olur?”
SES ÇIKARACAĞIM SUSMAYACAĞIM
“Siyasette rakibiniz saldırır anlarım da, kendi içinizden gelen saldırılar ne olacak? Bir taraftan her türlü zorluk içinde hizmet etmeye çalışıyorum, diğer taraftan bunlarla uğraşıyorum. Çalışmaktan, hizmet etmekten değil, içeri dışarı her türlü mücadele yoruyor. Şu ellerin taşı hiç bana değmez. İlle dostun bir tek gülü yaralar beni. Kimsenin benim yüzümden artık iftira ve hakaretlere maruz kalmasını istemiyorum. Pazar günü il kongresinde olacağım benim kuyumu kazanlarla, iftira atıp hakaret edenlerle, Allah’tan korkmayıp kuldan utanmayanlarla hesaplaşacağım. Artık partimin içinde yaşadıklarıma ses çıkaracağım, susmayacağım.”