Burhan Özdemir’den önemli açıklama!

BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN EKONOMİ VE EĞİTİM DEĞERLENDİRMESİ

Mahmut Asmalı’dan MÜSİAD genel başkanlığı görevini devralan Burhan Özdemir, katıldığı bir konferansta dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Özdemir, yüksek faiz oranları ve vergi yüklerinin işletmeleri zorladığını belirtti ve “Devlet vergileri azaltarak piyasaya nefes aldırmalı” dedi.

EĞİTİMDE ESNEKLİK GEREKİYOR

Burhan Özdemir, işsizlik konusunda yaptığı yorumlarda eğitim zorunluluğunun esnetilmesi gerektiğini ifade etti. “Gençlerimiz iş gücüne daha erken yaşta katılmalı, eğitim zorunluluğu esnetilmedi” diyen Özdemir, mevcut eğitim sisteminin gençleri mesleğe hazırlamada yetersiz kaldığını vurguladı. Mezunların kendi alanlarında iş bulamamalarının ve hayata mutsuz başlamalarının önüne geçmek gerektiğini belirtti. Özdemir, “Öğrenciler pratik becerilerle piyasaya daha hızlı adapte olmalılar” sözlerini ekledi.

EĞİTİM SİSTEMİNDE YENİ DÜZENLEMELER

Burhan Özdemir, istihdamda artış için eğitim sisteminin yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi. Mevcut eğitim modelinin, her bireyi aynı kalıba soktuğunu belirtirken, “21’inci yüzyılın ihtiyaçlarına bu şekilde cevap veremeyiz. Her çocuk aynı akademik başarıyı gösteremez. Eğitim içeriği yeniden tasarlanmalı” ifadeleriyle eğitim sistemine yönelik eleştirilerde bulundu. Özdemir, 12 yıllık kesintisiz eğitim sisteminin yanlış bir uygulama olduğuna ve ülkeye faydasının bulunmadığına da değindi.

Genel Başkan Özdemir, ekonomiye dair değerlendirmelerinde vergi politikalarında reform gerekliliğine dikkat çekti. Çocuk odaklı vergi teşviklerinin artırılmasını savunan Özdemir, “Bu sayede hem nüfus artışına katkı sağlanır hem de geleceğin iş gücü için uygun ortam hazırlanır” dedi. Yüksek faiz ve vergi yüklerinin işletmeleri zorladığına dikkat çekerken, bankacılık ve sigorta sektöründeki vergilerin sanayiciyi baskı altına aldığını ifade etti. Özdemir, “Devlet, belirli dönemlerde finansman üzerindeki vergileri azaltarak piyasaya nefes aldırmalı” şeklinde konuştu. Ayrıca, Orta Vadeli Program’ın (OVP) enflasyonla mücadelede kısmen başarılı olduğunu, ancak mevcut durumda revize edilmesi gerektiğine inandığını da sözlerine ekledi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Futbolcular, Şükrü Ersoy’un Elini Öptü

A Milli Takım'ın 1954 Dünya Kupası kadrosundan hayatta kalan tek futbolcu Şükrü Ersoy, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Riva'daki tesislere davet edildi. Tüm futbolcular vefa örneği göstererek Ersoy'un elini öptü.

Trump’tan Savaş Yetkileri Tasarısına Tepki

ABD Başkanı Donald Trump, İran'a yönelik saldırıları durdurmayı hedefleyen savaş yetkileri tasarısına sert tepki gösterdi. Trump, sosyal medya hesabındaki paylaşımda oylamayı anlamsız bulduğunu belirtti.

Can Polat Cinayetinde Katil Zanlısı Konuştu

İzmir'in Çeşme ilçesinde tatil yapan Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin kaldığı otelde silahlı saldırı dün saat 14.00 sıralarında Alaçatı Mahallesi 13003 Sokak'ta meydana geldi. Sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın korumalığını ve şoförlüğünü yapan Can Polat vuruldu.

Mahkeme CHP’nin Kongre ve Kurultay Davasını Reddetti

Ankara 3. Asliye Mahkemesi, CHP tarafından 2023'te düzenlenen İstanbul İl Kongresi ve 38. Olağan Kurultay'ın iptali davalarını reddetti. Ret kararının gerekçeleri mahkeme tarafından ayrı ayrı açıklandı.

1 Temmuz’da Depozitolu Şişeye 1 TL Verilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1 Temmuz'dan itibaren Depozitosu Olan Ambalajlar uygulamasının Türkiye genelinde yaygınlaşacağını açıkladı. Uygulama kapsamında teşvik bedeli ise 1 TL olarak belirlendi.