FETÖ terör örgütünün iletişim sistemi olan ByLock kullanıcısı olduğu öne sürülen 15 çiftçinin gözaltına alındığı ortaya çıktı.
15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında FETÖ'nün iletişim sistemi olarak ByLock deşifre edilmişti.
Düzce’de FETÖ’ye yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında aralarında çiftçilerin de bulunduğu 15 şüpheli adliyeye sevk edildi. Düzce’de Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Düzce Köylerini Zirai Bilinçlendirme Derneği ile Düzce Mürüvet Derneği’nin yöneticileri gözaltına alındı. Emniyete götürülen 15 kişinin Bylock programı kullandıkları tespit edildi. Zanlıların dernekler vasıtasıyla himmet, burs gibi paralar topladıkları belirlendi. İfadeleri tamamlanan 15 kişi adliyeye sevk edildi.