Çanakkale’de Yangın Korkusu Yaşandı

YANGINLA MÜCADELE SÜRÜYOR

Türkiye, yangınlarla mücadelesine devam ediyor. Son olarak, Çanakkale’nin Kepez beldesinde dün bir yangın meydana geldi. Yangın tamamen kontrol altına alınırken, alevlerin neden olduğu hasar ise gün yüzüne çıkmaya başladı.

YAPILAR KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Çınarlı köyünde bulunan bir sitedeki iki katlı 100 binadan 10’u kullanılamaz hale gelirken, 41’i hasar gördü. Ayrıca, site içinde park halindeki 7 araç da tamamen yandı.

KAÇIŞ ANINDA TRAFİK SIKINTISI YAŞANDI

Site sakinlerinden Hayri Çamurcu, öğle saatlerinde 3 kilometre uzakta başlayan yangının rüzgar etkisiyle hızla evlerine ulaştığını aktardı. Yangın sırasında siteyi tahliye etmeye çalıştıklarını belirten Çamurcu, “Tahliye sırasında bazı trafik sıkışıklıkları yaşandığı için hem insanlarımızın hem de arabalarımızın çıkışında sorun yaşandı. Bu sıkışıklık sırasında ateş aniden sitemizin içine girince insanlar arabalarını bıraktılar ve bireysel olarak kaçmak zorunda kaldı. Bu trafik sıkışıklığı sonucunda çok sayıda araç kullanılamayacak kadar yandı” dedi. Kendi imkanlarıyla evinin çatısını söndüren Çamurcu, “Kümesimdeki 35 tavuğum yangında telef oldu. Evimi kurtardım ama kümesi, arabamı ve arılarımla tavuklarımı kurtaramadım. Arabamın yanmasına hiç ama hiç üzülmedim ama tavuklarımla arılarıma hala çok ama çok üzülüyorum” diye konuştu.

ANINDA TEHLİKEYİ FARK ETTİ

Diğer bir site sakini Ali Kiraz, eşinin uyarısıyla yangını fark ettiğini aktararak, “Hemen çocukları, eşyaları ne varsa onu yanıma aldım. Ana yola çıkacaktık, ana yol kapalı. Her taraf araç dolu. Bu sefer zeytin ağaçları arasına daldım” dedi. Kiraz, “O kadar süratli gelişiyor ki anlatılamaz, saniyelerle ilgili bir olay. Her taraf uçaklar ama sert bir rüzgar var ki yapılması gereken çok fazla bir şey yok” şeklinde konuştu. Yangından kaçarak Çanakkale’ye ulaşabilen Kiraz, “Evde hiçbir şey yok ama her taraf simsiyah, kömür gibi. Dolayısıyla ben sevinemem, içim yanıyor, memleketimiz yanıyor” ifadelerini kullandı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Mourinho Cezaları AİHM’e Taşıdı

Dünyaca ünlü Portekizli teknik adam Jose Mourinho, Süper Lig'de görev yaptığı dönemde Türkiye Futbol Federasyonu'ndan aldığı cezaları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıdı ve başvurusu kabul edildi. Mourinho, Kasım 2024'teki Trabzonspor maçı sonrası PFDK tarafından verilen para cezalarına itiraz etmişti.

Emekli Maaşlarına Zam Oranı Netleşiyor

Emekliler, maaşlarına yapılacak zammı belirleyecek Mayıs ayı enflasyon verisini bekliyor. Mayıs ve Haziran verileriyle birlikte alacakları zam oranı netleşecek.

Danıştay, Turizm Amaçlı Kiralanan Konutların Vergi Uygulamasını Durdurdu

Danıştay, turizm amaçlı kısa süreli konut kiralamalarında maliyenin geriye dönük vergi tarhiyatlarını durdurdu. Yüksek Mahkeme, konutların ticari organizasyon olmadan kiraya verilmesinin gayrimenkul sermaye iradı sayılacağına hükmetti.

İstanbul’da Gölgede Sıcaklık 32 Derece

Haziran ayına girişle birlikte soğuk ve yağışlı hava geride kalırken yurt genelinde ısınan hava lodosla birlikte oldukça bunaltıcı olmaya başladı. İstanbul'da gölgede 32 derece, Bursa'da 35 derece olacak.

4 Araçta 50 Milyon Lira Hasar

İstanbul Bakırköy'e bağlı Yeşilköy Mahallesi'ndeki bir galerinin önünde park halindeki lüks otomobilde saat 04.30 sıralarında çıkan yangın hızla büyüyerek üç araca daha sıçradı. Olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.