İSTANBUL’DA SUÇ ÖRGÜTÜNE OPERASYON
İstanbul’da “Casperlar” olarak tanınan organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, şüpheli 79 kişiden 70’i tutuklandı, 9’u hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi’ne götürüldü. Cumhuriyet savcılığındaki işlemleri tamamlanan şüpheliler, nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi ve burada 70 kişi tutuklandı. Hakimlik, 9 şüpheli için adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi.
SUÇ ÖRGÜTÜNÜN FAALİYETLERİ
Soruşturma kapsamında, “Casperlar” olarak bilinen suç örgütünün elebaşısı “Hamuş” kod adlı İsmail Atız’ın liderliğindeki çıkar amaçlı silahlı suç örgütünün Bahçelievler, Bağcılar ve Küçükçekmece gibi ilçelerde “kasten öldürme”, “nitelikli yağma”, “iş yeri kurşunlama”, “uyuşturucu madde ticareti”, “kasten yaralama”, “fuhuş” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçları işlediği tespit edildi. Örgütün, “Daltonlar” isimli diğer bir silahlı suç örgütüne karşı düşmanca tutum sergileyerek Bağcılar’daki İstoç Ticaret Merkezi mevkisinde hakimiyet sağlamaya çalıştığı belirlendi. Ayrıca örgüt tarafından, maddi olarak güç kazanmak amacıyla pek çok esnaf ve iş yerinden haraç almak için silahlı saldırılar düzenlendiği anlaşılmıştı.
OPERASYONUN DETAYLARI
Soruşturma sürecinde, şüphelilerin yakalanması için toplamda 126 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı ve İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 231 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Yapılan operasyonda 70 şüpheli ele geçirildi ve yapılan aramalarda 5 ruhsatsız tabanca, 190 fişek, 46 uyuşturucu ve uyarıcı hap ile 940 gram uyuşturucu madde bulundu. Devam eden süreçte gözaltına alınan şüpheli sayısı 79’a ulaştı. Suç örgütünün elebaşı İsmail Atız hakkında kırmızı bülten çıkarıldığı da aktarıldı. Almanya’da yakalanan Atız’ın iade sürecine ilişkin işlemlerin devam ettiği bildirildi.