Çavuşoğlu: Muhalefet milleti tanımıyor

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, 24 Haziran'da gerçekleştirilere seçimlere değindi ve muhalefete sert tepki gösterdi.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu şunları söyledi: Muhalefet milleti tanımadığı için her seçimde samimiyetle düşünmediği şeylerle milletin karşısına çıkıyor. Milleti aldatacaklarını zannediyor. Bu millet aynı delikten defalarca sokulmaktan bıktı. Bundan sonra artık, bunlara itibar gösterecek millet yok. Siyasal bilinci artık yerine ulaştı. Bir örnek vereyim. İnce şimdi başımıza hacı kesildi. Her gün cuma namazı kılıyormuş. Birileri de cumayı kazaya bırakmıştı. Milletim kimin samimi olduğunu görüyor. Bu tip yaklaşımlar ancak sahibini kandırabilir.

FETÖ’CÜLERİN ENSESİNDEYİZ

Biz FETÖ’cülerle ilgili olarak zaten sadece Türkiye’de değil dünyanın dört bir tarafında nereye giderse gitsin enselerindeyiz. Rabon’dan, Kosova’dan aldık getirdik. Rahat olmasınlar.

SAVUNMADA BEKLEMİYORUZ

Türkiye artık operasyon bekleyen, savunmada duran bir ülke olmaktan çıktı. Türkiye’ye karşı kendince siyaset mühendislikleri, kirli tezgâhları olanların, Türkiye’ye ilişkin girişimde bulanmak isteyenlerin planlarını teker teker bozuyoruz. Türkiye kendisine yönelen tehditler için artık beklemeyecektir.

F-35 savaş uçakları konusunda ABD senatosunda alınan karar kabul edilemez. Biz kendi çaremize bakacağız. ABD bize silah, uçak vermiyor o zaman biz teslim olalım. Böyle bir şey yok. Gerekirse kendimiz üreteceğiz, üretiyoruz da. Gerekirse başkasından alacağız.

MAL MAL BAKACAKLAR

Çavuşoğlu, Selahattin Demirtaş’ın “PYD Fırat’ın batısını geçecek siz de mal mal izleyeceksiniz” sözlerini hatırlatarak, Münbiç’ten sonra Fırat’ın doğusuna da girileceğinin sinyallerini verdi. Çavuşoğlu “‘YPG/PYD Fırat’ın şurasına burasına geçecek, siz de mal mal bakacaksınız’ diyenler vardı. Şimdi ‘siz mal mal bakmaya devam edin’ diyoruz” dedi.

Yurt dışında oy kullanma oranlarının 2011 yılından sonra büyük bir oranda arttığını belirten Çavuşoğlu “Katılım şu anda istediğimiz şekilde ilerliyor. 1 milyonu geçti, bir buçuk milyona yaklaştı. Bu Türkiye’ye olan aidiyet duygusunu güçlendiren bir faktör” dedi.

TÜRKİYE

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Mourinho Cezaları AİHM’e Taşıdı

Dünyaca ünlü Portekizli teknik adam Jose Mourinho, Süper Lig'de görev yaptığı dönemde Türkiye Futbol Federasyonu'ndan aldığı cezaları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıdı ve başvurusu kabul edildi. Mourinho, Kasım 2024'teki Trabzonspor maçı sonrası PFDK tarafından verilen para cezalarına itiraz etmişti.

Emekli Maaşlarına Zam Oranı Netleşiyor

Emekliler, maaşlarına yapılacak zammı belirleyecek Mayıs ayı enflasyon verisini bekliyor. Mayıs ve Haziran verileriyle birlikte alacakları zam oranı netleşecek.

Danıştay, Turizm Amaçlı Kiralanan Konutların Vergi Uygulamasını Durdurdu

Danıştay, turizm amaçlı kısa süreli konut kiralamalarında maliyenin geriye dönük vergi tarhiyatlarını durdurdu. Yüksek Mahkeme, konutların ticari organizasyon olmadan kiraya verilmesinin gayrimenkul sermaye iradı sayılacağına hükmetti.

İstanbul’da Gölgede Sıcaklık 32 Derece

Haziran ayına girişle birlikte soğuk ve yağışlı hava geride kalırken yurt genelinde ısınan hava lodosla birlikte oldukça bunaltıcı olmaya başladı. İstanbul'da gölgede 32 derece, Bursa'da 35 derece olacak.

4 Araçta 50 Milyon Lira Hasar

İstanbul Bakırköy'e bağlı Yeşilköy Mahallesi'ndeki bir galerinin önünde park halindeki lüks otomobilde saat 04.30 sıralarında çıkan yangın hızla büyüyerek üç araca daha sıçradı. Olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.