Çeşme’de Su Düşüşü Endişe Veriyor

KUTLU AKTAŞ BARAJINDA DOLULUK ORANI KRİTİK SEVİYELERE GERİLEDİ

İzmir’in turistik bölgesi Çeşme’deki önemli su kaynaklarından biri olan Kutlu Aktaş Barajı’ndaki doluluk oranı ciddi seviyelere düşmüş durumda. İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) verilerine göre, barajın doluluk oranı şu an yüzde 9,47 olarak ölçülüyor. Geçen yıl bu dönemde bu oran yüzde 31,64 düzeyindeydi. Mevcut durum, bir önceki yıla göre yaklaşık 22 puanlık bir düşüş gösteriyor. Uzmanlar, barajdaki bu hızlı gerilemenin sebepleri arasında yetersiz yağış miktarını, yüksek buharlaşma oranlarını ve artan su tüketimini sıralıyor.

YAZ AYLARINDA SU İHTİYACI ARTIYOR

Yaz aylarında özellikle nüfusun iki katına çıktığı Çeşme ve çevresindeki yerleşimlerde su ihtiyacının daha fazla artması, barajdaki bu doluluk düşüşünü endişe verici kılıyor. Yetkililer, vatandaşlara su tasarrufu konusunda duyarlı olmalarını tavsiye ediyor.

Meteoroloji verileri, Ege Bölgesi’nin bu yıl ortalamaların altında yağış aldığını da gözler önüne seriyor. Uzmanlar, barajlardaki doluluk oranlarının sadece Çeşme ile sınırlı olmadığını, İzmir genelinde de bir düşüş eğilimi gözlemlendiğini vurguluyor. Bu durumu düzeltmek için uzun vadeli sürdürülebilir su politikalarına ihtiyaç olduğu ifade ediliyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Futbolcular, Şükrü Ersoy’un Elini Öptü

A Milli Takım'ın 1954 Dünya Kupası kadrosundan hayatta kalan tek futbolcu Şükrü Ersoy, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Riva'daki tesislere davet edildi. Tüm futbolcular vefa örneği göstererek Ersoy'un elini öptü.

Trump’tan Savaş Yetkileri Tasarısına Tepki

ABD Başkanı Donald Trump, İran'a yönelik saldırıları durdurmayı hedefleyen savaş yetkileri tasarısına sert tepki gösterdi. Trump, sosyal medya hesabındaki paylaşımda oylamayı anlamsız bulduğunu belirtti.

Can Polat Cinayetinde Katil Zanlısı Konuştu

İzmir'in Çeşme ilçesinde tatil yapan Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin kaldığı otelde silahlı saldırı dün saat 14.00 sıralarında Alaçatı Mahallesi 13003 Sokak'ta meydana geldi. Sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın korumalığını ve şoförlüğünü yapan Can Polat vuruldu.

Mahkeme CHP’nin Kongre ve Kurultay Davasını Reddetti

Ankara 3. Asliye Mahkemesi, CHP tarafından 2023'te düzenlenen İstanbul İl Kongresi ve 38. Olağan Kurultay'ın iptali davalarını reddetti. Ret kararının gerekçeleri mahkeme tarafından ayrı ayrı açıklandı.

1 Temmuz’da Depozitolu Şişeye 1 TL Verilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1 Temmuz'dan itibaren Depozitosu Olan Ambalajlar uygulamasının Türkiye genelinde yaygınlaşacağını açıkladı. Uygulama kapsamında teşvik bedeli ise 1 TL olarak belirlendi.