CHP: AK Parti’de 80-90 fire var

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, "Başbakan Davutoğlu'na  yakın milletvekillerinin farklı oy kullandığı kanaatindeyiz. AKP kanadında  yaklaşık 80-90 fire verilmiştir." iddiasında bulundu.

Yalım, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkan  Kemal Kılıçdaroğlu'nun TOBB yönetimini eleştirdiğini anımsattı.

Bu eleştirinin son derece önemli olduğunu belirten Yalım, "Maalesef  Hisarcıklıoğlu, uygun olmayan bir üslupla açıklamalarda bulundu. Bir yerlere  yaranmak için açıklamalarda bulunduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

  Bu açıklamanın, "maksadını aştığını" savunan Yalım, Hisarcıklıoğlu'dan  Kılıçdaroğlu ve CHP'den özür dilemesini beklediklerini ifade etti. Yalım, "Eğer  bu özrü dilemezse, bizlerin veya onun boyunun ölçüsünün kaç santim olduğunu  önümüzdeki sene bütün Türkiye görecektir." dedi.

  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın, Cumhurbaşkanının Recep  Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın nikahına katılmasını da eleştiren  Yalım, "Bu nasıl vicdandır? Bir Genelkurmay Başkanı, tarafsızlık yeminine  uymayan, parti başkanı gibi davranan Cumhurbaşkanı'nın kızının düğününe  gitmiştir. Bu tutum kesinlikle Genelkurmay Başkanı'nın hem kendisine hem de  bulunduğu makama uygun değil. Bu yanlışın tekrarlanmayacağını umut ediyorum."  görüşünü savundu.

  Yalım, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği  teklifinin birinci tur oylamasında "CHP'nin fire verdiğinin söylendiğinin"  anımsatılması üzerine "Zorla istifa ettirilmesinden sonra Başbakan Davutoğlu'na  yakın milletvekillerinin farklı oy kullandığı kanaatindeyiz. CHP, açıkladığı  yönde oy kullanmıştır, AKP kanadında yaklaşık 80-90 fire verilmiştir, öyle  anlaşılıyor." iddiasında bulundu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İstanbul Otopark Ücretlerine Yüzde 62,5 Zam Onaylandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde gerçekleştirilen oylamada, İSPARK otopark ücretlerine yüzde 62,5 zam yapılması kabul edildi. Yeni ücretler 1 Ocak 2026'dan itibaren geçerli olacak.

Görevden Uzaklaştırılan TBMM Personeli Tutuklandı

Ankara'da, TBMM'de stajyer bir öğrenciye yönelik istismar iddiaları üzerine başlatılan soruşturma sonucunda H.İ.G. cinsel taciz suçlamasıyla tutuklandı.

Rutte: Rusya’nın Bir Sonraki Hedefi NATO Ülkeleri

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, İttifak'ın Rusya'nın hedefleri arasında olduğunu ve bu durumu birçok ülkenin ihmal ettiğini vurguladı.

Mauro Icardi’nin İtalya’ya Dönüş İhtimali Artıyor

Mauro Icardi'nin Galatasaray'daki geleceği yine belirsiz. İtalyan medyasından transfer iddiaları gelirken, başarılı oyuncunun 5.5 yıl sonra İtalya'ya dönme olasılığı gündemde.

Rafa Silva Trabzonspor Maçında Kadroda Olacak mı

Beşiktaş'ta Rafa Silva krizi çözülüyor. Portekizli oyuncu, antrenmanlara geri döndü ve Trabzonspor maçında kadroda yer alabilir.