CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL’İN ZİYARETİ
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu’nu Marmara Cezaevi’nde ziyaret etmek için Silivri’ye gitti. Bu ziyaret sırasında, İBB soruşturması çerçevesinde tutuklanan Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün ve Sinem Keleş’in nikah törenine katıldı. Özel, bu etkinlikte nikah şahitliği yaptı. Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
TBMM KOMİSYONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
Özel, TBMM’de kurulacak süreç komisyonuna ilişkin yaptığı açıklamada, “Meclis Başkanı talebimizi kabul etti, komisyonda nitelikli çoğunlukla karar alınacak. Biz de yarın 10 arkadaşımızı komisyon için görevlendireceğiz” dedi. CHP’nin yer alacağı komisyondan kimsenin korkmaması gerektiğini, esas korkulması gerekenin bulunmadığı komisyondan olduğunu vurguladı.
Komisyonun anayasa komisyonu olmadığını ifade eden Özel, AYM kararlarını uygulamayanlarla anayasa yapmayacaklarını belirtti. Özel, “Bütün Türkiye’yi demokrasiyle kapsayacak, bütün Türkiye’nin umutlarını yeşertecek, eşit vatandaşlığı sağlayacak bir iş” vurgusunu yaptı. Yüz yıl sonra Türklerle Kürtlerin birlikte hareket edeceğini ve demokratik Cumhuriyeti beraber inşa edeceklerini söyledi.
ÇÖZÜM SÜRECİNE DAİR HEDEFLER
Komisyona girme amaçlarının demokratikleşme üzerinden mücadele etmek, siyasi tutsaklar için çaba göstermek ve hukuksuzluklarla, anayasal hak ihlalleriyle mücadele etmek olduğunu belirten Özel, “Yeni bir demokratik açılım sağlamak ve Kürtlerin, Alevilerin ve ezilenlerin sorunlarını çözmek için çalışacağız” dedi.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni çözüm sürecinin yol haritasını belirlemek üzere komisyona katılacak isimlerin 30 Temmuz günü saat 17.00’ye kadar bildirilmesi için siyasi partilere yazı gönderdi. 51 üyeden oluşacak olan komisyona, AKP 21, CHP 10, DEM Parti ve MHP 4’er, İYİ Parti ve Yeni Yol ise 3’er milletvekili ile temsil edilecek. CHP halen üye bildiriminde bulunmamış durumda.