CHP’DE YENİ BİR İHRAÇ TALEBİ
CHP içinde Gürsel Tekin’in ardından diğer bir isim için daha ihraç talebi gündeme geldi. Eski CHP Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş, kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edildi.
SAVUNMA SÜRECI BAŞLIYOR
Yüksek Disiplin Kurulu’nun paylaştığı bilgilere göre; CHP yönetimi, 2 Eylül’de gerçekleştirdiği MYK toplantısında Barış Yarkadaş’ı tedbirli olarak kesin çıkarma cezası istemiyle YDK’ya sevk etme kararı aldı. Bu süreçte Yarkadaş’ın dosyasının 26 Eylül’de değerlendirileceği açıklandı. Yarkadaş’tan 15 gün içerisinde yazılı savunma yapması istendi. Barış Yarkadaş, daha önceki açıklamalarında parti yönetimine ve ihraç taleplerine eleştirilerde bulunmuştu.
YARKADAŞ’TAN TEPKİ
Yarkadaş, “Mahkeme kararına uymak ihraç sebebi mi? Tekin’in 40 yıllık partililik tarihinde bir tane leke yok. Siz onu ihraç edeceğinize 6 kez itirafçı olan Ertan Yıldız’ı ihraç edin. Buna cesaretiniz var mı?” şeklinde ifadeler kullanarak tepkisini dile getirmişti.
HUKUKİ SÜREÇTEKİ GELİŞMELER
Öte yandan, İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, 8 Ekim 2023 tarihinde yapılan CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde seçilen başkan ve yönetimin tedbiren görevden uzaklaştırılmalarına ve İl Başkanlığı’na geçici bir yönetim kurulu atanmasına karar vermişti. Bu karar doğrultusunda İstanbul İl Başkanlığı’na Gürsel Tekin, Zeki Şen, Hasan Babacan, Müjdat Gürbüz ve Erkan Narsap’tan oluşan bir heyet atanmıştı. CHP’de bu 5 isim de kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti.