Çin, Araç Vergisinde Değişiklik Yaptı

ÇİN LÜKS ARAÇ SATIŞLARINDAN VERGİ TAHSİLATINA YENİ DÜZENLEME GETİRDİ

Çin, lüks otomobil satışlarından alınan tüketim vergisinin tahsilat yöntemlerinde değişiklik yaptığını açıkladı. Maliye Bakanlığı’nın bildirdiğine göre, 20 Temmuz tarihinden itibaren perakende fiyatı 900 bin yuan (yaklaşık 125 bin 348 dolar) ve üzeri olan araçlardan bu vergiler tahsil edilecek. 2016 yılından beri geçerli olan mevcut kurallar, bu eşiği 1,3 milyon yuan şeklinde belirlemişti. Çindeki Maliye Bakanlığı, eşiği düşürmesi sayesinde daha fazla vergi tahsil etmeyi amaçlıyor.

KULLANILMIŞ ARAÇLARA VERGİ MUAFİYETİ UYGULANACAK

Açıklamada ayrıca, kullanılmış ultra lüks araçların tüketim vergisinden muaf tutulacağı bilgisi verildi. Bu düzenlemenin, vergi tahsilatında etkili olması ve lüks araç satın alımını etkileyip etkilemeyeceği merak ediliyor. Bu yeni vergi düzenlemesi, sektörün dinamiklerini değiştirebilir ve tüketim alışkanlıklarını etkileyebilir.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.