KABİNE TOPLANTISINDA KRİTİK KONULAR GÖRÜŞÜLDÜ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan kabinede, özellikle orman yangınları gibi önemli konular değerlendirildi. Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörsüz Türkiye sürecinin hızla ilerlediğine vurgu yaptı. Terörle mücadelede yalnızca ülke içinde değil örgüt içerisinde de bazı unsurların süreci sabote etmeye çalıştığını belirtti. Erdoğan, “Milli güvenliğimize karşı bir hamle olduğunda kimsenin gözünün yaşına bakmayız” ifadesini kullanarak, güvenlik konularında kararlılık sergileyeceklerini dile getirdi.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi içerisinde 7 yılı geride bıraktıklarını hatırlatan Erdoğan, bu süreçte birçok zorluğun üstesinden gelindiğini kaydetti. “14-28 Mayıs seçimlerinde milletimiz seçimini bir kez daha ortaya koydu” diyen Erdoğan, muhalefetin eski sisteme ilişkin tartışmalarını yetersiz bulduğunu ifade etti. Yeni yönetim sisteminin etkinliğini artırmaya yönelik önerilerin her zaman değerlendirileceğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetin tek gündeminin milletin hizmetine yönelik olduğunu aktardı. “Sadece bize oy verenlerin değil, tüm vatandaşların demokrasiye olan inancını korumak için gayret gösteriyoruz” dedi. Ayrıca, muhalefetin karşıt eylemlerinin hükümeti asli gündeminden uzaklaştırmayacağına inanıyor. Son iki haftada gerçekleştirilen programların hükümetin çalışmalarına ilişkin net bir gösterge olduğunu ifade etti.
YANGINLAR VE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI
Erdoğan, orman yangınlarının arttığına dikkat çekerek, 1 Haziran tarihinden bu yana 1516 orman yangınının meydana geldiğini, bunların 1507’sinin kontrol altına alındığını belirtti. “Yangınlarda sorumluluğu olan 10 kişi tutuklandı” diyerek, yangınlara yoğun bir müdahale içinde olduklarını kaydetti. Kentsel dönüşüm çalışmalarının önemine de değinen Erdoğan, vatandaşların güvenliği için bu konudaki çalışmalara hız vermeyi planladıklarını duyurdu.
SALGINDAN KANSER İLAÇLARINA YENİ DÜZENLEME
Sağlık alanındaki gelişmelere de değinen Cumhurbaşkanı, 2002 yılında göreve geldiklerinde sağlık sorunlarının başında geldiğini, şimdi ise yapılan düzenlemelerle vatandaşların sağlık hizmetlerine erişiminin kolaylaştığını ifade etti. 25 farklı kanser hastalığının tedavisinde kullanılan 5 yeni kanser ilacının SGK geri ödeme listesine alındığını belirtti. Daha önce hastaların kendi imkanlarıyla temin ettiği ilaçlar şimdi devlet tarafından karşılanacak, bunun hastalar üzerindeki yükü azaltacağı ifade edildi.
then "Add to Home Screen"