Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Macron görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşmeler yaptı. Görüşmelerde Türkiye ile Rusya arasındaki ikili ilişkiler, yanı sıra bölgesel ve küresel meseleler üzerine tartışmalar yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin’e, Rusya ile Ukrayna arasındaki barış görüşmelerinin İstanbul’da devam etmesi konusundaki ifadesinin memnuniyetle karşılandığını, Türkiye’nin kalıcı bir çözüm için müzakerelere ev sahipliği yapma konusunda hazır olduğunu belirtti. Erdoğan, barışa ulaşma açısından bir fırsat penceresinin açıldığını ve kapsamlı bir ateşkesin, barış görüşmeleri için elverişli bir ortam yaratacağını vurguladı.

ERDOĞAN VE MACRON, BÖLGESEL KONULARI GÖRÜŞTÜ

Görüşmede Türkiye ile Fransa arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel konular da gündeme alındı. Erdoğan, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın sona erdirilmesi yolunda önemli bir dönüm noktasına yaklaşıldığını, bu durumu değerlendirmenin mühim olduğunu ifade etti. Türkiye’nin ateşkes ve kalıcı barış sağlaması için müzakerelere ev sahipliği yapma noktasında her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğunu belirten Erdoğan, Ukrayna ile Rusya arasındaki kalıcı barış müzakerelerinin başlaması ve Ukrayna’nın yeniden inşa sürecinin hassas bir şekilde yürütülmesi için iş birliğinin devam etmesinin önemini ifade etti.

PUTİN: İSTANBUL’DA GÖRÜŞME ÖNERİSİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’da düzenlediği basın toplantısında, “Ukrayna’da üçüncü kez ateşkes ilan ediyoruz” açıklaması yaptı. Putin, Ukrayna ile 15 Mayıs’ta İstanbul’da ön koşulsuz doğrudan görüşmelerin yeniden başlatılmasını önerdi. Türkiye’nin Rusya-Ukrayna müzakerelerinin düzenlenmesindeki rolünün altını çizen Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini bildirerek, Türkiye’de müzakerelerin gerçekleştirilmesi için bir fırsat sağlamasını rica etti. Ayrıca, “Ukrayna’da barış arayışına katkıda bulunma isteğini teyit etmesini umuyorum. Ukrayna ile ciddi müzakereler yapmaya kararlıyız” değerlendirmesinde bulundu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Ezgi Eyüboğlu Ve Diğer 7 Kişi Gözaltında

İstanbul'da yapılan uyuşturucu operasyonunda oyuncu Ezgi Eyüboğlu'nun da yer aldığı toplam 8 kişi gözaltına alındı.

Fenerbahçe’de Youssef En-Nesyri Transfer Süreci Başladı

Fenerbahçe, ara transfer döneminde yabancı kontenjanını açmak için Szymanski, En-Nesyri ve Becao ile yollarını ayırmayı planlıyor. En-Nesyri'ye Körfez'den teklifler olduğu belirtiliyor.

FETÖ Elebaşının Yeğeni Yasir Gülen Yakalandı

İstanbul'da gerçekleştirilen bir operasyonda, silahlı terör örgütüne üye olma suçundan aranan Fetullah Gülen'in yeğeni Yasir Gülen gözaltına alındı.

Fetullah Gülen’in Yeğeni İstanbul’da Yakalandı

İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonda, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Yasir Gülen, silahlı terör örgütüne üye olma suçlamasıyla gözaltına alındı.

Tüketiciler Uyarıldı: Sadakat Kartları İçin Son Günler

Uzmanlar, 2025 yılı yaklaşırken kredi ve sadakat kartlarındaki puanların yıl sonunda geçerliliğinin sona ereceğini belirterek tüketicileri uyardı. Mağduriyet yaşamamak için dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.