Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yoğun programı devam ediyor ve diplomatik temaslarına ara vermeden sürdürüyor. ABD’ye yapacağı ziyaret öncesinde, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na 15. kez hitap edecek.
TRUMP İLE GÖRÜŞME YAPACAK
Erdoğan, BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasının ardından ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya gelecek. Ziyaret öncesi açıklamalarda bulunan Erdoğan, Gazze meselesinin kendi konuşmasının önemli bir kısmını teşkil edeceğini ifade etti.
İDDİALARA CEVAP VERDİ
Özgür Özel’in Donald Trump’ın oğlu ile görüştüğü iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Sağır duymaz uydurur” yanıtını verdi. “Yanımızda mıydı? Sağıra hakaret etmek istemem ama sağır duymaz uydurur. Bu adam durmadan uyduruyor. Bizler uçak alımlarını falan Özgür Özel’e sorup yapmadık” dedi.
ALICIYI TRUMP BELİRLEDİ
Erdoğan son olarak, “Parti Sözcümüz gereken cevabı verdi. Biz de en yakın zamanda cevabımızı vereceğiz. Bu işlerden anlamaz. Sayın Trump ile herhangi bir alışveriş yapacak olursak oğluyla yapmamıza gerek yok, bizzat Trump ile yaparız” diye belirtti.