GÖRÜŞME DETAYLARI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya Başbakanı Christian Stocker ile bir telefon görüşmesi yaptı. Bu görüşme kapsamında, Türkiye ve Avusturya arasındaki ikili ilişkiler, bölgesel ve küresel meseleler tartışıldı. Erdoğan, Türkiye ve Avusturya’nın ticaret ile yatırım alanlarındaki potansiyelinden en iyi şekilde faydalanması gerektiğini vurguladı ve iş birliğini artırmak için atılacak adımlar konusunda kararlı olduklarını ifade etti.
REGİYONU ETKİLEYEN KONULAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin savaşların sona ermesi adına çaba gösterdiğini belirtti. Özellikle, Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmanın bitirilmesi için oluşan fırsatın değerlendirilmeyip kaybedilmemesi gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, Gazze’deki insani durumun felaket boyutuna ulaştığına dikkat çekerek, acil insani yardımların bölgeye mümkün olan en kısa sürede ulaşmasının önemini vurguladı.
SURİYE KONUSUNDAKİ ÇABALAR
Görüşme sırasında Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’de istikrarın sürdürülmesi için çalışmalarını devam ettirdiğini aktardı. Suriyeli mültecilerin ülkelerine geri dönüşlerinin sağlanması amacıyla sosyal ve ekonomik refahın artırılmasının büyük önem taşıdığına işaret etti. Bu tür adımların, mültecilerin güvenli bir şekilde vatanlarına dönebilmesi için gerekli olduğunu belirtti.