Fırat Kalkanı Operasyonunun 32. gününde Kilis'in karşısındaki Suriye'de DAEŞ denettimindeki yerler havadan ve karadan vuruldu.
Fırat Kalkanı Harekatı Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sınırı daha güvenli hale getirmek için başlatılmıştı.
TSK'nın geçen 24 Ağustos'ta başlattığı Fırat Kalkanı harekatı ile desteklenen Özgür Suriye Ordusu güçleri, IŞİD denetimindeki El Bab bölgesine ilerlemeye çalışıyor. El Bab bölgesini ele geçirmek isteyen ÖSO güçlerinin ilerleyişi sırasında, güzergah üzerindeki IŞİD denetiminde olan noktalar, sınır hattında konuşlu obüsler ve çok namlulu roketatarlar ile koalisyon ülkelerinin savaş uçakları tarafından ateş altına alındı.
Top, roketatar ve savaş uçaklarıyla vurulan Suriye'nin Azez ilçesine bağlı IŞİD denetimindeki Baragidah, Keferganni, Dabık ve Savran bölgesinden yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görülüyor.