DARPHANE’DEN AÇIKLAMA
Darphane tarafından yapılan açıklamada, bazı medya organlarında yer alan ve asılsız olduğu belirtilen haberlere değinildi. Cumhuriyet altınları ve gram altınlarla ilgili üretim durdurulduğuna dair çıkan iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Ayrıca, 22 ayar Cumhuriyet altınları ve gram altınların üretiminde herhangi bir değişiklik olmadığı açıklandı.
ÜRETİMDE DEĞİŞİKLİK YOK
Darphane’nin açıklamasında, Cumhuriyet altınlarının (çeyrek, yarım, tam vb.) üretiminde herhangi bir değişiklik olmadığı belirtildi. Ayrıca, gram altınlar olarak bilinen 24 ayar altınların da belirli kuruluşlar tarafından üretimine devam edileceği ifade edildi. Bakanlık tarafından verilen izinlerle gram altınların üretim sürecinin aksamadan devam edeceği vurgulandı.
TEYİT EDİLMEMİŞ HABERLERE İTİBAR EDİLMEYECEK
Darphane’nin açıklamasında, kaynağı belirsiz, manipülatif içerikli haberlere karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Teyit edilmemiş bilgilere dayalı haberlere itibar edilmemesi gerektiği belirtilirken, kamuoyunun doğru ve güvenilir bilgilendirme ile aydınlatılması gereken bir konu olduğu vurgulandı.