Başbakan medya patronları ile buluştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ulusal medya kuruluşları sahipleri ve üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde medya sahibi ve yöneticileriyle bir araya geldi.

Ciner Grubu Başkanı Turgay Ciner ve Başbakan Ahmet Davutoğlu

Ciner Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ ve Başbakan Ahmet Davutoğlu

Yaklaşık 2.5 saat süren toplantıya Ciner Grubu Başkanı ve Habertürk’ün sahibi Turgay Ciner ile Ciner Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ katıldı. Toplantıda ayrıca şu isimler yer aldı: Doğuş Yayın Grubu’nu temsilen Erman Yerdelen, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören ve Başkanvekili Yıldırım Demirören, Doğan Yayın Holding Başkanvekili Mehmet Ali Yalçındağ, Doğan TV Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Turkuvaz Medya’yı temsilen Faruk Kalyoncu, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Zahid Akman, Esmedya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak, Albayrak Grubu adına Ahmet Albayrak ve Nuri Albayrak, Ülke TV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çelik, Yeni Akit Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, Milli Gazete Genel Müdürü Ömer Yüksek Özek, Milat Gazetesi’nden Ali Adakoğlu, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahit Ören, İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol, Dünya Web Ofset Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent ve AA Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı.

Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, Mehmet Şimşek, Tuğrul Türkeş ve Lütfi Elvan ile AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ve AK Parti Milletvekili Ali Sarıkaya’nın da katıldığı toplantının ardından Başbakanlık kaynakları, Davutoğlu’nun toplumun çeşitli kesimleriyle gerçekleştirdiği görüşmeler çerçevesinde ulusal medya kuruluşlarının sahipleri ve üst yöneticileri ile de bir görüşme yaptığı bilgisini verdi.

Toplantıda terörle mücadele, demokratikleşme süreci, yeni Anayasa, AB süreci ve siyasi reformlar ile ekonomi başlıkları üzerinde durulduğu bildirildi. Ayrıca başta mülteciler konusu olmak üzere dış politika başlıkları ve ülke gündemindeki diğer konuların da konuşulduğu açıklandı. Katılımcılar arasında bu toplantıların devamı konusunda genel mutabakata varıldığı belirtildi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Arif Ahmet Denizolgun’un Ölümüyle İlgili Soruşturma Sürüyor

Alihan Kuriş'in suç örgütüne yönelik soruşturması kapsamında, eski Ulaştırma Bakanı Arif Ahmet Denizolgun'un dosyasında savcılığın araştırmaları devam ediyor. Denizolgun'un ölüm nedeni yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması olarak kayıtlara geçti.

Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda 287 Kilo Esrar Yakalandı

Edirne Valiliği'nden alınan bilgilere göre, Bulgaristan'dan Türkiye'ye giriş yapan bir TIR, şüphe üzerine durduruldu. TIR, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda arama hangarına çekildi.

Denizolgun’un Ölümü Üzerine Soruşturma Yeniden Başlatıldı

Alihan Kuriş Suç Örgütü'ne yönelik soruşturma sürerken, eski Ulaştırma Bakanı Arif Ahmet Denizolgun'un ölümüyle ilgili dosya yeniden gündeme geldi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, otopsi görüntülerinin yeniden incelenmesi sonucunda ölümün "şüpheli" olduğuna dair bir bilirkişi raporu hazırladı.

MHK Meyve ve Sebze Gıda, Konkordato Talep Etti

İzmir'in Buca ilçesinde 2023 yılından beri faaliyet gösteren MHK Meyve ve Sebze Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile şirket sahibi Mehmet Hayri Kaymaz'a konkordato mühleti verildi. İzmir 3'üncü Asliye Ticaret Mahkemesi, şirket ve sahibi için üç aylık geçici konkordato tedbirlerinin uygulanmasına karar verdi.

Dolar Endeksi 99 Seviyesinde Sabit Kaldı

Yatırımcılar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonun tercih edilen ölçütü olan son PCE fiyat endeksi raporunu beklerken dolar endeksi 99 civarında sabit kaldı. Veriler, Fed Başkanı Kevin Warsh'ın Cuma günü yıllık Jackson Hole sempozyumunda yapacağı konuşmadan önce geliyor.