Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'de iktidar olma şansı en yüksek, hatta kesin olan parti AK Parti. Kesin olmayan şey tek parti iktidarı mı yoksa çok az barajla tekrar koalisyon ihtiyacı mı ortaya çıkacak? Elimizdeki veriler tek parti iktidarını inşallah bu sefer elde edeceğimiz yönünde" dedi.
Davutoğlu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. "AK Parti yeniden tek başına iktidar olabilecek mi?" sorusuna Davutoğlu, her siyasi partinin en temel hedefinin ülke iktidarına talip olması olduğunu söyledi.
Siyasi partinin ülke iktidarına talip olmadığı takdirde siyasetin tadının kalmayacağını ifade eden Davutoğlu, "Türkiye'de iktidar olma şansı en yüksek, hatta kesin olan parti AK Parti. Kesin olmayan şey tek parti iktidarı mı yoksa çok az barajla tekrar koalisyon ihtiyacı mı ortaya çıkacak? Elimizdeki veriler tek parti iktidarını inşallah bu sefer elde edeceğimiz yönünde" diye konuştu.
Diğer liderler ve partilerin hiçbirinde Türkiye'nin kaderini ellerine alabilecek irade ve halk nezdinde itibarları olmadığını söyleyen Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin huzuru ve istikrarının bundan sonra da AK Parti'nin göstereceği performansa bağlı olduğunu belirtti. Davutoğlu, diğer parti liderlerinin daha düşük profilli bir seçim kampanyası yürüttüğünü, belli bölgelere yoğunlaştıklarını vurguladı.
Kendilerinin ise Türkiye'nin değişik bölgelerine yoğunlaştıklarını, hemen her bölgede mitingler düzenlediklerini dile getiren Davutoğlu, 20'yi aşkın miting yaptıklarını ve seçime kadar da miting programlarını sürdüreceklerini bildirdi.
Bugün Antalya'da güzel bir miting gerçekleştirdiklerini ve alanda açılan dev bayrakların çok güzel bir görüntü oluşturduğunu anlatan Davutoğlu, yarın Malatya'da, sonraki gün Diyarbakır'da vatandaşlarla buluşacaklarını kaydetti.
Her şeyin Pazar günü akşam belli olacağını aktaran Davutoğlu, kendilerinin, şer gibi görünen şeylerde hayır, hayır gibi görünen şeylerde de şer olabileceğine inandıklarını belirterek, ellerinden geleni yapıp, neticeyi bekleyeceklerini söyledi.