GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARIYLA ORTAYA ÇIKAN OLAY
Denizli’nin Pamukkale ilçesinin Fesleğen Mahallesi’nde yaşanan durum, güvenlik kamerası kayıtları sayesinde gün yüzüne çıktı. İki yıldır yatalak durumda olan H.G.G.’ye bakım yapan A.K., sabah saatlerinde eve girdiğinde yaşlı kadını kanlar içinde ve baygın halde buldu. Olayın ardından 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbarla sağlık ekipleri olay yerine ulaştı ve kadını Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürdü. Yapılan muayenelerde, yaşlı kadının beyin kanaması geçirdiği tespit edilerek yoğun bakımda tedavi altına alındı.
DARP EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI
Yaşlı kadının darp edildiğinin anlaşılmasının ardından, dairedeki güvenlik kameraları incelendi. Bu inceleme sonucunda H.G.G.’nin 37 yaşındaki oğlu M.G. tarafından dövüldüğü saptandı. M.G. “Para bul, para bul bana. Para bulursan defolup gideceğim buradan” diyerek, gece saat 23.30’dan 01.30’a kadar annesine şiddet uyguladığı belirlendi. Aldığı darbelerle “Allah” diye feryat eden kadının, yaşadığı acıya rağmen kendisini korumaya çalışması ise izleyenleri derinden etkiledi.
Olay sonrası annesinin tedavi altına alınmasından dolayı bakıcıyı suçlayan M.G., “O bakıcıyı da balkondan aşağıya atarak öldüreceğim” şeklinde tehditlerde bulundu. A.K., M.G.’den şikayetçi oldu. M.G.’nin annesini daha önce de defalarca darp ettiği iddia ediliyor. Ayrıca, M.G.’nin 7 yıl tıp okuduğu, babasının ölümünün ardından psikolojik durumunun bozulduğu ve tedaviye uymadığı için saldırgan tavırlar sergilediği öğrenildi.