ORMAN YANGINI OLDU
Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde yaşanan orman yangınında, aniden yön değiştiren ters rüzgar nedeniyle yangının merkezine düşen 24 kişilik ekibin içinden sağ kurtarılan orman işçilerinden biri “Yanıyorum, su verin!” diyerek feryat etti. Denizli’den gelen ve yangın söndürme çalışmalarına destek veren Kader Dereli, şiddetli rüzgarın beklenmeyen değişimi sonucunda yaralandı.
İLK MÜDAHALE VE TEDAVİ SÜRECİ
Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma ekiplerinin ilk müdahalesini yaptığı Kader Dereli, ardından itfaiye aracına bindirilerek yangın koordinasyon merkezine getirildi. Sağlık ekipleri ambulansla Dereli’yi Eskişehir Şehir Hastanesi’ne taşıdı. Yapılan muayenede, el, yüz ve bacaklarında 2 ve 3’üncü derece yanıklar saptanan Kader Dereli’nin, yoğun sıcak ile duman nedeniyle akciğerlerinde de hasar meydana geldiği belirlendi.
YOĞUN BAKIMA ALINDI
Şehir hastanesinin yanık ünitesinde yoğun bakıma alınan Dereli’nin hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Ayrıca, bugün yeniden bir ameliyata alınacağı öğrenildi.