MECLİS’TE KURULACAK KOMİSYON UNUTULDU
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ‘Terörsüz Türkiye’ süreci kapsamında kurulacak olan komisyon için partilere yazı gönderdi. Partilerin, 31 Temmuz saat 17.00’ye kadar komisyon için isim vermeleri talep edildi. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Kurtulmuş’un gönderdiği yazıyı sosyal medya üzerinden paylaşarak konu hakkında bazı açıklamalar yaptı.
KOMİSYONUN DOĞASI SORU İŞARETİ OLDU
Dervişoğlu, “Meclis Başkanının çağrısı ile kurulacak olan komisyon, anayasa veya TBMM İçtüzüğü’nde açıkça tanımlanmış daimi veya geçici ihtisas komisyonlarından biri değildir.” ifadesini kullandı. Dervişoğlu, Meclis Başkanı’nın girişiminin siyasi partilerin temsilini sağlayan gayriresmi ve siyasi inisiyatife dayalı bir düzenleme olduğunu belirtti. Ayrıca, İçtüzüğün bir komisyonun çalışma usul ve esaslarına net bir şekilde yer verdiğini hatırlattı.
HİÇBİR DETAY YER ALMADI
Gönderilen yazıda, kurulacak komisyonun amacı, gündeminin belirlenme yöntemleri gibi önemli detayların bulunmadığını vurgulayan Dervişoğlu, “Bu komisyon bir karar alacak mı? Şayet karar alınacaksa, hangi oranlar aranacaktır? Kararların oy çokluğu ile mi yoksa nitelikli çoğunlukla mı alınacağı gibi temel işleyiş kurallarına bile yer verilmemiştir.” dedi. Dervişoğlu, daha önce de belirttikleri gibi, “İmralı canisi ve onun eli kanlı örgütünün talep ve beklentilerini meşrulaştıracak hiçbir faaliyetin içinde bulunmayacaklarını” ifade ederek, İYİ Parti’nin kurulması planlanan bu komisyonda yer almayacağını kamuoyuna duyurdu.