Detroit Tigers, Tarik Skubal’ı Takas Etti

Seattle’daki maç öncesinde Detroit Tigers’ın beyzbol operasyonları başkanı Scott Harris ile takımın 25 yaşındaki eski birinci tur seçimi ve üç kez All-Star olan dış saha oyuncusu Riley Greene’in en az bir ortak noktası var. Harris, pazartesi gecesi takas süresinin bitiminden yaklaşık bir saat sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, “Satış yapmaktan tüm vücudumla nefret ediyorum. Kesinlikle nefret ediyorum. Temmuz ayında satış yaptığımız bir durumda olmak istemiyorum” dedi. Yine de Tigers, temmuz ayında satış yaptı ve en iyi iki başlangıç atıcısını, aralarında iki kez üst üste Cy Young Ödülü kazanan ve 2024’ün başından bu yana Amerikan Ligi’nin açık ara en iyi atıcısı olan Tarik Skubal’ı da takas etti.

SKUBAL’IN TAKASI KAPANIŞIN EN BÜYÜK HAREKETİ OLDU

Skubal, takas döneminin en değerli ismiydi ve Los Angeles Dodgers gibi dev bir kulüp tarafından fark yaratan bir oyuncu olarak görülüyordu. Bu büyük ihtimalle onun Detroit’teki son sezonu olacaktı. Skubal, 2024 ve 2025’te takımı neredeyse on yıl sonra ilk kez iki kez üst üste play-off’lara taşımıştı. Serbest oyuncu olarak takımdan ayrılmadan önce bir kez daha deneme yapılması umuluyordu.

Harris, “Bu sezona Tarik Skubal’ı takas etme niyetiyle girmedik. Aksine tam tersiydi. Bu kış onu takas etme fırsatlarımız oldu ve biz seçmedik çünkü burada Dünya Serisi’ni kazanmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Ancak şimdi ne olabileceğini asla bilemeyecekler. Harris bundan nefret etse de Skubal’ı ve eski birinci genel seçim olan Casey Mize’i takas etti.

GREENE’DEN TAKAS SONRASI İLK AÇIKLAMALAR

Greene, Salı günü Seattle Mariners karşısında alınan 8-0’lık galibiyetten önce, “Keşke kimseyi takas etmeseydik” dedi. İki ismin bu konudaki benzerlikleri burada sona eriyor. Greene, “Ama ben beyzbol oynamak için buradayım ve bu benim kararım değil” diye devam etti.

Tigers, sezon başında Amerikan Ligi Merkez Grubu’nun favorisi gösteriliyordu. Amerikan Ligi genel olarak beklendiğinden daha zayıf. Çoğu takım vasat durumda. Sorun şu ki Tigers da bu takımlardan biri. 3 Ağustos’ta takas süresi dolduğunda takımın rekoru hayal kırıklığı yaratan 54-58’di. Ortalamanın dört maç altında ve grupta dördüncü sıradalar.

KÖTÜ GİDİŞATIN MERCEK ALTINA ALINMASI GEREKİYOR

Yanlış giden şeylerin ne olduğu önemli. Kuruluş, henüz yapmadıysa sezonun ilk bölümünün, özellikle de 6-22’lik Mayıs ayının otopsisini yapmak zorunda kalacak. Menajer AJ Hinch, takas sonrası ilk maçlarından önce Salı günü yaptığı açıklamada, “Geriye bakabilirim ve geriye dönüp bu noktaya nasıl geldiğimize çok bakacağım” dedi. Ancak önce önündeki maça odaklanması gerekiyordu; kazanmayı deneyebilecekleri bir maç.

Takas dönemi sonrasında 50 maçları kalan Tigers, gezegendeki en iyi atıcılardan birini ve üst düzey rotasyonlarının bir diğer önemli parçasını takas etmenin beyaz bayrak sallamak anlamına gelmediğinde ısrar ediyor. Harris, “Kesinlikle hayır. Sezon bitmedi” dedi.

OYUNCULAR PLAY-OFF UMUDUNU BIRAKMIYOR

Takımın tamamen dağılma moduna girmesi durumunda takas edilmesi beklenen yakınlaştırıcı Kenley Jansen, “Önümüzde ne olduğunu görüyorum. Merkez Grubu’nda 5,5 maç gerideyiz ve wild card’da 2,5 maç gerideyiz. Sadece bir hamle yapalım. Neden olmasın? Bitmedi bitene kadar” dedi.

Greene, takımdan ayrılan oyuncular için “Onlar bizim kulüp odamızın kulüp odamız olmasının ve takım kimyamızın takım kimyamız olmasının sebebiydi. Bu yüzden evet, biraz farklı olacak ama hâlâ yapmamız gereken bir iş var. Play-off’a iki maç uzaktayız. Tam da bu işin içindeyiz” ifadelerini kullandı.

Hinch ise “Personel değişikliklerini elbette biliyoruz. Ama hedef değişmiyor, amaç değişmiyor, standartlar ve beklentiler değişmiyor” dedi.

2024’TEKİ YÜKSELİŞ ÖRNEK GÖSTERİLİYOR

Yakın tarih, umut bağlamak için yararlı bir örnek sunuyor. İki yıl önce Detroit, takas döneminde başlangıç atıcısı Jack Flaherty’yi takas etmiş ve ağustos ortasında FanGraphs verilerine göre play-off şansı yüzde 0,2’ye düşerek play-off bölgesinin 10 maç gerisine gerilemişti. Ardından sezonun son bölümünde 31-13’lük bir seri yakalayıp play-off’a girmeyi başardılar. Bu, Skubal’ın Cy Young sezonlarının ilkiydi.

Harris, “Bu takım, 2024 takımının yaptığı gibi senaryoyu değiştirebilecek kadar yetenekli” dedi.

PLAY-OFF ORANLARI VE YENİ UMUTLAR

Cuma günü, Skubal’ı takas etmeden önce Tigers’ın play-off oranları yüzde 26,6’ydı. Pazartesi günkü takas süresine gelindiğinde bu oran yüzde 18,3’e düşmüştü. Harris’in kabullenmesi gereken zor bir gerçek vardı: “Bu hafta işleri biraz daha mı zorlaştırdım? Evet, yaptım.”

Takım, sakat oyuncuların dönüşlerini ve iç seçenekleri heyecan verici takviyeler olarak gösteriyor. Takasta elde edilen aday atıcılardan River Ryan, sezonun son bölümünde büyük liglere çıkabilir. Kevin McGonigle, son dönemde form tutan kadroda muhtemel Amerikan Ligi Yılın Çaylağı adayı olarak öne çıkıyor. Jansen’in ifadesiyle, “Sonuçta düşünelim, her gün kim oynuyor? Her gün sahaya çıkanlar saha oyuncuları ve bullpen’deki atıcılar.”

MÜCADELE RUHU VE OPTİMİZM ÖNE ÇIKIYOR

Ancak hiçbiri, rekabetçi bir enerji ve yılmaz bir güven için alternatiften daha iyi olması kadar güçlü bir gerekçe sunmuyor. Hinch, “Oyuna en iyi beyzbolumuzun yeterince iyi olduğu iyimserliğiyle yaklaşmaktan başka bir yol yok” dedi.

Belki Tigers sezonun son bölümünde kanıtlayacak bir şeyleri varmış gibi oynayacak. Belki omuzlarında bir taşla oynayacaklar. Ya da belki her zaman ilk yarıdaki rekorlarından daha iyiydiler ve şimdi Skubal ile Mize varken oldukları kadar iyi değiller ama en kötü hallerinden daha iyiler. Belki bu play-off’a girmek için yeterli olur; ancak girerlerse ekim ayında aslarını daha da çok özleyebilirler.

VEDA SONRASI İLK RANDEVU DODGERS’A KARŞI

Hinch, altı sezon boyunca bir oyuncuyu çalıştırıp ona akıl hocalığı yapmanın, ona güvenmenin, takım olarak kutlamanın ama aynı zamanda bireysel başarılarıyla gurur duymanın ve sonra MLB sezonunun yoğun temposunun ortasında bir sabah uyanıp o oyuncunun artık yanında olmadığını fark etmenin kişisel yükünün zor olduğunu açıkça söyledi. Ardından her şeyin üstüne geçen kısmı ekledi: “Biz bununla başa çıkmak için koşullandırıldık.”

Salı günü Skubal, Dodgers formasıyla ilk başlangıcını yaptı. Altı vuruşluk, iki sayılık ve altı strikeout’luk iyi bir performans sergiledi ancak Los Angeles maçı kaybetti. Eski takımı Tigers ise wild card için sıralamada geçmeleri gereken Mariners karşısında net bir galibiyet elde etti. Satış yapmalarına rağmen şu anda wild card yarışında yalnızca 1,5 maç gerideler. Bir galibiyet alındı, 49 maç kaldı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Rusya’dan Kiev’e Balistik Füze Saldırısı: 15 Kişi Öldü

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, kentte yerel saat 01.33'ten itibaren balistik füze saldırısı yapıldığını duyurdu. Kliçko, iki semtteki bazı depoların hasar gördüğünü açıkladı.

Motorine 3,97 Liralık İndirim Geliyor

Petrol fiyatlarındaki gerilemenin ardından akaryakıt fiyatları yeniden güncelleniyor, motorinin litre fiyatına 3,97 liralık indirim bekleniyor. İndirimin pompaya yansıyıp yansımayacağına yetkili makamlar karar verecek.

Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Yatmaya Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memur maaş katsayısındaki yeni düzenleme sonrasında yaşlı ve engelli aylıklarının artışlı şekilde hesaplara yatırıldığını duyurdu. Bakan, Ağustos ayı kapsamında 10,3 milyar lira tutarındaki ödemelerin başladığını aktardı.

OpenAI Test Sonuçlarını Açıkladı: Modeller Sınırları Aştı

OpenAI, iki bağımsız kuruluşun yürüttüğü siber güvenlik testlerinde bazı faaliyetlerin planlanan kapsamın dışına çıktığını duyurdu. Test ortamlarının yapısı ile modellerin gelişen yetenekleri bu duruma yol açtı.

Rafet Dalkıran Hava Kuvvetleri Komutanı Oldu

YAŞ toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de yapıldı ve tam 2 saat 20 dakika sürdü. Toplantının ana gündemini Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki terfiler, görev süresi uzatmaları ve emeklilik kararları oluşturdu.