Dev firma Rusya’daki fabrikasını kapatıyor

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizi sonrası bu ülkedeki Türkiye yatırımları için de zorlu bir süreç başladı. Plastik pencerede Türkiye’nin en önde gelen firmalarından PİMAŞ, Rusya’daki fabrikasını kapatıyor. Şirketten yapılan KAP açıklamasında kapatmaya gerekçe olarak ‘sürekli zarar edilmesi’ olarak açıklandı.

Pimaş Plastik İnşaat Malzemeleri A.Ş.’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada şöyle denildi: “Şirketimiz bağlı ortaklıklarından Rusya Federasyonu'nun Rostov şehrinde kurulu Limited Liability Company ENWIN RUS şirketinin sürekli zarar etmesi ve zarar etme eğiliminin devam edeceği öngörüsü ile 14 Aralık 2015 tarihi itibariyle üretim faaliyetlerinin ve 20 Aralık 2015 tarihi itibariyle satış faaliyetlerinin durdurulmasına karar vermiştir.”

Açıklamanın devamında “Kamuya açıklanan son bilançomuzda  Enwin Rus'un aktif toplamı, konsolide bilançumuzun aktif toplamının %12'si civarındadır.Yine Kamuya açıklanan son gelir tablomuzda Enwin Rus'un satış tutarı, konsolide gelir tablomuzda yer alan satış tutarının %15'I civarındadır” denildi.

1963 yılında PWC boru üretmek üzere kurulan PİMAŞ, sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alıyor. Pimaş’ın en güçlü markalarından Pimapen, PWC pencere sektörünü oluşturduğu bayi ağları ile oluşturdu.Türkiye genelinde bin 400’ü aşkın bayisi bulunan Pimaş, Rusya’daki yatırımını ise 2007 yılında tamamladı.

Rostov şehrinde yapılan yatırımın tutarı 15 milyon dolar olarak açıklanmıştı. Pimaş’ın çoğunluk hissesi 75 ülkede faaliyet gösteren Belçikalı Deceuninck NV’ye ait. 

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Sındırgı’da Kontrollü Yıkım Süreci Devam Ediyor

Sındırgı'da 27 Ekim'de gerçekleşen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından, ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri devam ediyor.

İzmit’te Okul Penceresinden Düşen Öğrenci Ağır Yaralandı

Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki Mimar Sinan Anadolu Lisesi'nde 15 yaşındaki bir öğrenci, 3. kattan düşerek ciddi şekilde yaralandı.

Hava Kirliliğiyle Mücadelede Yeni Önlemler Alındı

Keşan'da hava kalitesinin düşmesi nedeniyle yeni tedbirler alındı. Kömür yakımı yasaklandı, giriş denetim altına alındı ve kaloriferlerin belirli saatlerde yanması sağlandı.

Kayseri’de Hırdavatçı Bıçaklama Olayı Yaşandı

Kayseri'de psikolojik sorunları olduğu belirtilen bir hırdavatçı, sokakta karşılaştığı üç kişiyi bıçakla yaralayarak panik yarattı. Olayın detayları araştırılıyor.

Ahmed El Ahmed’in Kahramanlığı: Sol Kolunu Kaybedebilir

Bondi Plajı'ndaki Hanuka kutlamalarındaki saldırıda cesur bir manav, saldırganın silahını etkisiz hale getirdi. Suriye asıllı Ahmed el Ahmed, ameliyattan sonra kritik durumdan kurtuldu.