Dijital Turizm İlanlarına Sıkı Kurallar Getirildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, dijital platformlar aracılığıyla gerçekleştirilen turizm ilanları için önemli bir düzenlemeyi devreye soktu. Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre; seyahat acentaları, konaklama tesisleri ve turizm amaçlı kiralanan konutların tanıtım ve satışına yönelik sıkı kurallar getirildi. Yeni düzenleme ile internet üzerinden verilen turizm ilanlarında işletmelere ait belge numaralarının doğruluğunun kontrol edilmesi zorunlu hale getirildi.

BELGE NUMARALARI GÖRÜNÜR OLACAK

Tebliğe göre, turizm işletmelerinin belge numaraları, Bakanlığın veri tabanında kontrol edilecek. Doğrulanan bu numaraların, ilanlarda açık bir şekilde yer alması gerekecek. Bu uygulama ile hem tüketicilerin korunması hem de kayıt dışı turizm faaliyetlerinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

BELGESİZ İLANLARA CEZA

Düzenlemenin dikkat çeken bir diğer unsuru ise uygulamaya konulacak yaptırımlar oldu. Belgesiz konaklama işletmelerinin elektronik ortamda ilan vermesi halinde; yerel mülki amir tarafından her bir ilan için idari para cezası uygulanacak. Ayrıca bu ilanlara aracılık eden dijital platformlara da sorumluluk yüklenecek.

KALDIRILMAYAN İLANLAR İÇİN YAPTIRIM ARTACAK

Belgesiz ilanların tespit edilmesi durumunda, ilanı yayımlayan platformlara içeriklerin kaldırılması için uyarı yapılacak. Uyarıya rağmen 24 saat içerisinde söz konusu içerikler kaldırılmazsa, her bir ilan için ayrı ceza kesilecek. Bu adımla birlikte dijital turizm ilanlarında denetimlerin daha da sıkılaşması bekleniyor.

Yeni düzenlemenin ana hedefi; tüketici mağduriyetlerini engellemek, sektördeki haksız rekabeti durdurmak ve kayıt dışı konaklama faaliyetlerini kontrol altına almak. Uzmanlar, bu uygulamanın kısa süreli kiralamalarda şeffaflığı artıracağını öngörüyor. Turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin ve dijital platformların, ceza riskinden kaçınmak için ilanlarını hızlıca yeni kurallara uygun hale getirmesi kritik önem taşıyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Bebek Otel Sahibi Ve Müdürü Tutuklandı

İstanbul'da yürütülen uyuşturucu soruşturmasında etkin pişmanlık başvurusunda bulunan Bebek Otel Müdürü Arif Altunbulak serbest bırakıldı.

Mahir Polat’ın Ev Hapsi Kararı Kaldırıldı

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'ın ev hapsi sona erdi; adli kontrol tedbiri kaldırıldı. Polat, "Kent uzlaşısı" soruşturması çerçevesinde tutuklanmıştı.

Testo Taylan Gözaltına Alındı Sosyal Medyada Tartışmalı Video Nedeniyle

İstanbul'da Taylan Özgüç Danyıldız, sosyal medyada paylaştığı bir video sebebiyle gözaltına alındı ve hakkında soruşturma başlatıldı.

Akaryakıtta Yeni Zam Sağanağı Geliyor

Hürmüz Boğazı'ndaki gerilim nedeniyle petrol fiyatları artarken, benzine 2,16 TL zam yapılacak. Ancak bu artışın sadece 54 kuruşu tüketiciye yansıyacak.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Süleymani Öldürüldü

ABD ve İsrail'le İran arasındaki gerilim sürerken, Devrim Muhafızları Komutanı Tuğgeneral Gulam Rıza Süleymani'nin saldırılarda hayatını kaybettiği bildirildi.