Dikkat! Yeni rekor kırılabilir!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'de mevsim normalleri üzerinde devam eden sıcaklıklarla ilgili bir açıklama yaparak birçok ilde Şubat ayı sıcaklık rekoru kırıldığını ve yeni rekorlar beklendiğini bildirdi.

Türkiye'de hava Sıcaklığı Mevsim Normallerinin 8 ila 16 Derece Üzerinde Seyrediyor.

Meteroloji'den yapılan açıklamada Türkiye'de birçok ilde Şubat ayı sıcaklık rekorlarının kırıldığını belirirtilerek sıcaklıkların bir süre daha devam ederek yeni rekorlar kırabileceği kaydedildi.

Meteoroloji şu açıklamayı yaptı;

"Tahminlerimiz doğrultusunda Afrika üzerinden güneyli rüzgarlarla taşınan sıcak hava, ülkemizde mevsim normallerinin 8-16 derece üzerinde sıcaklıklar yaşanmasına neden oluyor. 81 ilimizden 27 sinde şubat ayı uzun yıllar sıcaklık rekorları kırılırken, 2 ilimizde ise rekor değerler tekrar edilmiştir.  Bugün de yurdumuzda sıcak hava dalgasının etkili olmaya devam edeceği ve yeni rekorlar kırılabileceği tahmin ediliyor.

Yapılan son tahminlere göre mevsim normallerinin çok üzerinde ve şubat ayı uç değerlerinde seyreden hava sıcaklıklarının yarın (18.02.2016 Perşembe) Marmara bölgesi ile Karadeniz kıyı kesiminde Cuma günü ve hafta sonunda ise batıdan doğuya doğru kademeli olarak 5-10 derece arasında azalması  bekleniyor.

Şubat ayı uzun yıllar sıcaklık rekoru kırılan illerimizde kaydedilen değerler aşağıdaki tabloda gösterilmektedir."

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Danıştay, Turizm Amaçlı Kiralanan Konutların Vergi Uygulamasını Durdurdu

Danıştay, turizm amaçlı kısa süreli konut kiralamalarında maliyenin geriye dönük vergi tarhiyatlarını durdurdu. Yüksek Mahkeme, konutların ticari organizasyon olmadan kiraya verilmesinin gayrimenkul sermaye iradı sayılacağına hükmetti.

İstanbul’da Gölgede Sıcaklık 32 Derece

Haziran ayına girişle birlikte soğuk ve yağışlı hava geride kalırken yurt genelinde ısınan hava lodosla birlikte oldukça bunaltıcı olmaya başladı. İstanbul'da gölgede 32 derece, Bursa'da 35 derece olacak.

4 Araçta 50 Milyon Lira Hasar

İstanbul Bakırköy'e bağlı Yeşilköy Mahallesi'ndeki bir galerinin önünde park halindeki lüks otomobilde saat 04.30 sıralarında çıkan yangın hızla büyüyerek üç araca daha sıçradı. Olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

4 Haziran Spor Sayfalarından Öne Çıkanlar

Bonservis değeri en yüksek futbolcular listesinde Kenan Yıldız yedinci sırada, Arda Güler ise dokuzuncu sırada yer aldı. Ersun Yanal, A Milli Takım'ın Dünya Kupası'nda grup favorisi olduğunu belirtti.

Şanlıurfa’da Araya Giren Anne Öldü, Oğlu Yaralandı

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesi Akpiyar Mahallesi'nde iki grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Olayda araya girmeye çalışan anne Heriman Altundağ vuruldu.