Dış basın Öcalan’ın mesajını böyle duyurdu

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında okunan mesajını uluslararası haber ajansları acil koduyla servis etti.
AFP, "Kürt lider Türkiye'deki silahlı mücadeleye son verilmesi için çağrıda bulundu" başlığıyla duyurduğu haberde, Öcalan'ın şu ifadelerine yer verdi:

"Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı 40 yıldır yürütülen mücadelenin sonlandırılması için bir kongre yapılmalıdır."

Ajans, Öcalan'ın, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder tarafından okunan mesajda "Türkiye ve Kürtler arasındaki 'yeni dönemi' övdüğünü" belirtti.

Reuters haber ajansı da hapisteki Öcalan'ın kongre çağrısına vurgu yaparak, mesajı duyurdu. "On binlerce Kürt, PKK lideri Öcalan'ın mesajını duymak için Diyarbakır'da toplandı" denilen haberde, Öcalan'ın derhal silah bırakma çağrısı yapmaktansa geri durduğu belirtildi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Toni Kroos’tan Arda Güler’e Gelecek Vurgusu

Eski Real Madrid futbolcusu Toni Kroos, Arda Güler'in bu sezonki performansının önemine vurgu yaparak, genç yeteneğin en iyi pozisyonunun kaleye yakın 10 numara olduğunu belirtti.

Borsa İstanbul’da Manipülasyon Soruşturması Başlatıldı

Borsa İstanbul'da manipülasyon iddialarıyla iki ilde gerçekleştirilen operasyonda iki kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Norovirüs Şüphesi Üzerine Bordeaux Limanı’nda Karantina

Bordeaux'da bir yolcu gemisinde, bir ölüm ve gastroenterit şüphesi üzerine 1,700'den fazla kişi karantinaya alındı. Gelen sağlık ekipleri durumu inceliyor.

Merve Dinçel Kavurat Avrupa Tekvando Şampiyonu Oldu

Almanya'daki 2026 Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda Merve Dinçel Kavurat, kadınlar 53 kiloda altın madalyanın sahibi oldu.

Chelsea İçin Osimhen Transferi Değerlendirildi

Eski futbolcu Emmanuel Petit, Osimhen'in Premier Lig'de başarılı olabileceğini vurgulayarak Chelsea'ye transfer önerisinde bulundu. Onun kariyerinin daha birçok yılını en üst düzeyde geçirebileceğini belirtti.