BAKAN URALAOĞLU’NDAN DISCORD AÇIKLAMASI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, mesajlaşma ve sosyal medya platformu Discord ile ilgili gündemde olan tartışmaları değerlendirerek, “Yasakçı zihniyetle değil de gereklerini yerine getirerek erişim engeli getirme noktasını istişare ediyoruz, henüz verilmiş bir karar yok” dedi. Gençlere ve çocuklara yönelik şantaj, pedofili, cinsel istismar gibi konularla öne çıkan Discord ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.
GENÇLERİ KORUMAK İÇİN HAZIRIZ
Uraloğlu, bu konuyla ilgili olarak İçişleri, Adalet ve Aile ile Sosyal Hizmetler bakanlıklarıyla geçtiğimiz hafta sonu bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti. “Yasakçı olmak istemiyoruz ancak gençleri korumak için her türlü yetkiyi kullanmaktan çekinmiyoruz. Yasakçı zihniyetle değil de gereklerini yerine getirerek erişim engeli getirme noktasını istişare ediyoruz, henüz verilmiş bir karar yok.” diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekti.
AİLELERİ UYARIYOR
Ailelere de önemli bir uyarıda bulunan Uraloğlu, “Çocuklarımızın internet kullanımında ailelere büyük görevler düşüyor. Çocuklarımızın girdiği internet siteleri ve sosyal medya platformlarını yakından takip etsinler. Çocuklarımızı istismar etmek isteyen, zihinlerini karıştırmak isteyen kötü niyetli kişiler olacaktır. Ailelerimiz, çocuklarıyla daha fazla zaman geçirsinler” ifadesini kullandı.