ABD dolar endeksi, 101,5 seviyesine gerileyerek üçüncü ardışık seansında da kayıplarını sürdürdü. Bu düşüş, teknoloji ve yapay zeka hisselerinde yaşanan küresel satış dalgası ile yatırımcıların devlet tahvillerine yönelmesiyle Hazine tahvil getirilerinin düşmesinden kaynaklandı. Alphabet, Amazon ve Intel gibi büyük teknoloji şirketlerinin hayal kırıklığı yaratan kazanç raporları, daha güvenli varlıklara yönelme eğilimini artırdı. Bu durum, büyük yapay zeka harcamalarının sürdürülebilirliği konusundaki endişeleri de derinleştirdi.
ABD VERİLERİ VE FAİZ BEKLENTİLERİ
Perşembe günü açıklanan ABD verileri, PCE fiyat endeksinin Eylül ayında yüzde 0,5 artarak Mart ayından bu yana en büyük aylık artışını kaydettiğini gösterdi. Bu artış, yılın ilerleyen aylarında olası bir Fed faiz artırımı beklentilerini güçlendirdi. Fed, faiz oranlarını değiştirmese de, CME FedWatch Tool’a göre piyasalar Aralık ayında faiz artırımı olasılığını yaklaşık yüzde 75 olarak fiyatlandırmaya devam ediyor.
DOLAR KURU NE DURUMDA?
Dolar, güne 49,8834 liradan başladı. Gün içinde en düşük 49,8788 lira, en yüksek ise 49,9540 lira seviyeleri görüldü. Şu anda dolar, 49,9472 liradan alıcı buluyor.