Düğün evi kan gölüne döndü: 26 kişi öldü

Afganistan'ın güney eyaletlerinden olan Helmand eyaletine bağlı Sangin ilçesinde bir düğün evine top mermisi isabet etmesi sonucu 26 kişi hayatını kaybederken, 55 kişi ise yaralandı.

Afganistan'ın Helmand eyaletine bağlı Sangin ilçesinde dün akşam saatlerinde yapılan bir düğünde sevinç gösterisi için havaya ateş açıldığı bildirildi.

Ateş açanların Taliban üyesi oldukları bilgisi alan Afgan askerleri, silah seslerinin geldiği evi hedef alarak top atışı gerçekleştirdi. Atılan toplardan birisinin düğün için toplanan kalabalığın bulunduğu bölgeye isabet etmesi sonucu, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu toplam 26 sivil hayatını kaybetti, 55 kişi yaralandı.

Olayla ilgili açıklama yapan yetkililer, top atışının bölgeden gelen istihbarat üzerine yapıldığı ve silah seslerinin Taliban üyelerine ait olduklarını zannettiklerini söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ve soruşturma sonuçlarının en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşılacağı bildirildi.

Sangin ilçesinde yaklaşık altı aydır Afgan güvenlik güçleri ile Taliban arasında yaşanan şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Bu çatışmalar sırasında en az 600 sivil, 200 Afgan güvenlik gücü ve binden fazla Taliban militanı hayatını kaybetmişti. Birleşmiş Milletler'in Afganistan misyonu olan UNAMA'nın raporuna göre 2014 yılının ilk 11 ayında 3 bin 188 sivil hayatını kaybetmiş, 6 bin 429 sivil ise yaralanmıştı.

HABER3

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Paraguay Almanya’yı Eledi, Tatil İlan Edildi

2026 FIFA Dünya Kupası son 32 turunda Paraguay, normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten maçta Almanya'yı seri penaltı atışlarında 4-3 mağlup ederek son 16 turuna yükseldi. Maçın ardından Paraguaylı futbolseverler başkent Asuncion'da büyük bir coşku yaşadı.

Erdoğan, AB Heyetini Kabul Etti

Avrupa Birliği'nin üst düzey yetkilileri bugün Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile oldukça önemli ve kritik bir görüşme gerçekleştiriyor. Görüşmeye AB Dış İlişkiler Temsilcisi Kallas da katıldı.

İstanbul’da Hissedilen Sıcaklık 40 Derece Olacak

İstanbul başta olmak üzere birçok kentte bunaltıcı sıcaklar etkili oluyor. Meteoroloji'nin tahminlerine göre bugün ve yarın yağış beklenmiyor.

Düzce’de Düğün Salonu Önünde Can Pazarı

Düzce'de düğün salonu önünde iki otomobil kafa kafaya çarpıştı, araçta sıkışan dört kişi yaralandı ve kurtarma çalışması sürerken düğün eğlencesi devam etti. Kaza dün saat 21.00'de Aydınpınar Caddesi'ndeki bir düğün salonu önünde meydana geldi.

Bursa’da Orman Yangınına Müdahale Sürüyor

Bursa'nın Orhaneli ilçesine bağlı Yörükler Mahallesi yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye hemen Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yönlendirildi.