EDİRNE’DE YAŞANAN SAĞANAK YAĞIŞ HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ
Edirne’de öğleden sonra başlayan yoğun yağış, kısa sürede gök gürültülü sağanağa dönüştü. Sağanağa hazırlıksız yakalananlar, bina girişleri ve korunaklı alanlarda yağışın dinmesini beklemek zorunda kaldı. Kentte hayatı olumsuz etkileyen sağanak yağış, özellikle ulaşımda ve dış mekan faaliyetlerinde aksamalara neden oldu.
SAĞANAK YAĞIŞ İLE BERABER HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜŞ GÖSTERDİ
Edirne’de günlerdir devam eden aşırı sıcaklara mola veren sağanak yağış, hava sıcaklığını da etkiledi. Öğle saatlerinde 38 dereceyi bulan sıcaklık, yağışın ardından 23 derece seviyelerine kadar geriledi. Vatandaşlar, ani sıcaklık değişimine hazırlıksız yakalanırken, meteorolojik verilere göre hafta sonunda tekrar yüksek sıcaklıkların geri dönmesi bekleniyor.
HAFTA SONU AŞIRI SICAKLAR EDİRNE’Yİ TERLETMEYE DEVAM EDECEK
Edirne’de yaşanan ani ve şiddetli sağanak yağışın ardından hava durumu raporları, hafta sonu için tekrar aşırı sıcakların geri döneceğini gösteriyor. Halk, önlem almaya ve su tüketimine özen göstermeye davet edilirken, güneşin tekrar yüzünü göstermesiyle birlikte serinlemek için gölge ve serin alanlara yönelmeleri öneriliyor.