DENEYİM BÜYÜYOR
Yunanistan’da ve Ege kıyılarında yaşanan mor denizanası akını, ülkede telaşa neden oluyor. Yapılan haritalarda, turizmin önemli merkezi Bodrum açıklarında da mor denizanası tespit edildiği ve bu konuda dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.
Hellenic Biodiversity Observatory’nin verilerine göre, bu yaz döneminde öncelikle Halkidi, Pagasitik Körfezi, kuzey Euboea ve Ege sahillerinde mor denizanasının yoğun olarak görüldüğü bildirildi. Yapılan açıklamada, bu alanlarda denize girenlerin son derece dikkatli olmaları gerektiği ve mor denizanasının görüldüğü bölgelerin hızla arttığı ifade edildi.
ÖNCEKİ GÖRÜNTÜLER
Bodrum’un Torba, Yalıkavak, Gümüşlük ve Gölköy sahillerinde de geçtiğimiz yıl mor denizanasının karaya vurduğu not edildi. Bu durum, bölgedeki tatilciler için daha fazla önlem alınması gerektiğini açıkça ortaya koyuyor.
then "Add to Home Screen"