İMAMOĞLU HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk suçlaması sonucu tutuklanan Ekrem İmamoğlu, şimdi de cumhuriyet savcılarına hakaret ettiği iddiasıyla hakim karşısına çıkacak. İmamoğlu, kendisini tutuklamaya sevk eden savcılara hakaret etmekle suçlanıyor. Bu konuda hazırlanan iddianame tamamlandı ve yargılama tarihi belli oldu.
İMAMOĞLU’NUN SAVUNMASI
İddianamede İmamoğlu’nun savunmasına da yer verildi. İmamoğlu, “Kendimin savcıların ailelerine, özel hayatlarına, onurlarına dair bir hakarette bulunmadım. Kamu görevini kötüye kullanarak siyasete müdahale edenlere karşı kamu adına eleştiri getirdim” diyerek suçlamayı kabul etmedi.
DAVANIN İLK GÜNÜ
Dava, İstanbul 27.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. İlk duruşma tarihi ise 22 Ekim olarak belirlendi. Duruşma, Marmara Cezaevi içerisinde bulunan salonda yapılacak.
then "Add to Home Screen"