GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILAN İMAMOĞLU’NA DAVA AÇILDI
Görevden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu’na, cumhuriyet savcılarına yönelik hakaretten dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, iki cumhuriyet savcısının “müşteki” olarak yer aldığı belirtildi. İddianamede, İmamoğlu’nun 23 Mart’ta “silahlı terör örgütüne yardım etmek” suçundan yürütülen soruşturma çerçevesinde savcılıkta ifadesinin alındığı ve tutuklanması için sulh ceza hakimliğine sevk edildiği hatırlatıldı.
HAKARET İÇERİKLİ BEYANLAR
Hakimlikteki sorgusunda İmamoğlu’nun, tutuklamaya sevk yazısında adı geçen iki cumhuriyet savcısına yönelik hakaret içeren beyanları sebebiyle soruşturma açıldığı kaydedildi. İmamoğlu’nun hakimlik ifadesine yer verilen iddianamede, bu beyanların savunma hakkı sınırlarını aştığı, şeref ve saygınlığı rencide edecek nitelikte olduğu iddia edildi.
İddianamede, “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan yürütülen soruşturmada, Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan İmamoğlu’nun ifadesinin Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla alındığı aktarıldı. Suçlamayı kabul etmeyen İmamoğlu’nun, belirtilen şahısların ailelerine, özel yaşamlarına ve onurlarına dair bir hakarette bulunmadığını, kamu adına eleştirilerde bulunduğunu savunduğu ifade edildi. İddianamede, İmamoğlu hakkında “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan 9 aydan 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası verilmesi talep edildiği ve Türk Ceza Kanunu 53. maddesi kapsamında “belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma” hükmünün uygulanması istediği belirtildi. İstanbul asliye ceza mahkemesince iddianamenin kabul edildiği bilgisi yer aldı.