Emirates, 600 pilotu işten attı

HABER AKTÜEL – Emirates tarafından yapılan açıklamada pandemi sürecinin getirdiği kriz ortamından ötürü 600 pilotu ve 700 kabin görevlisini işten çıkardığını duyurdu. İşten çıkarılan pilotlarının büyük bir bölümünün Airbus A380 uçurduğu öğrenildi.

Dünyanın en zengin yerlerinden birisi olan Dubai’ye ait Emirates’in krize girmesi, havayolu şirketlerinin içerisinde bulunduğu durumu gözler önüne serdi. Emirates yönetimi, işten çıkarmadıkları personellerin maaşlarında da yüzde 50 indirime gitti.

Havayolu şirketi tarafından personellerine e-posta ile duyurulan bilgilendirmede şunlar belirtildi:

“Ailemizi bir arada tutmak ve bunu sürdürebilmek için olağanüstü çaba sarf ettik. Fakat bazı iş arkadaşlarımızla yollarımızı ayırmak zorunda kaldık.”

Emirates, pandeminden sonra uçaklarını hangarlara çekmiş ve personellerinin maaşlarını yüzde 50 oranında kesmişti. Otoriteler, önümüzdeki süreçte havayolu şirketlerinin yüzde 30 oranında işgücünü azaltacağını öngörüyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

İçişleri Bakanı Çiftçi: Duruşumuzdan Taviz Vermeyeceğiz

İsrail Savunma Bakanı İsrael Katz, Kudüs'ün 3 bin yıldır Yahudi halkının başkenti olduğunu belirterek Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan bir paylaşım yaptı. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, bu açıklamalara tepki gösterdi.

Küçükçekmece’de 3 İşçi Göçük Altından Kurtarıldı

Küçükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışması sırasında bir binanın duvarı çöktü. Göçük altında kalan 3 işçi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

18 İlde Siber Suç Operasyonunda 194 Tutuklama

İçişleri Bakanlığı, 18 ilde düzenlenen siber suç operasyonlarında 357 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde çalışmalar yürütüldü.

Real Madrid’de Mourinho Dönemi Başladı

Florentino Perez, Real Madrid başkanlık seçimini kazandıktan sonra Jose Mourinho'yu takımın başına getirdi. Milli futbolcu Arda Güler'in formasını giydiği İspanyol kulübünde Perez, 2030 yılına kadar başkan seçildi.

İçişleri Bakanı Çiftçi, Güler’le Görüştü

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi bugün Ankara'da bir araya gelerek güvenlik ve koordinasyon konularını ele aldı. Görüşmenin ardından Çiftçi verimli bir toplantı yaptıklarını belirtti.