YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
Ticaret Bakanlığı, konut satışlarında ‘doğrulanmış ilan’ dönemini 15 Eylül itibariyle başlatacak. Artık vatandaşlar, kendi konutlarını satmak için ya doğrudan kendileri ilan verebilecek ya da e-Devlet üzerinden emlakçılara yetki verebilecek. Bu şekilde, sahibi olmadığı konutları ilan sitelerinde görmeyecekler ve herhangi bir emlakçı ilanı yayınlayamayacak. Bakan Ömer Bolat, vatandaşların kendi konutlarını yine ilana koyabileceklerini ancak emlakçı aracılığıyla satış yapmak istediklerinde e-Devlet üzerinden yetkilendirme yapmaları gerektiğini belirtti. Bakan Bolat, bu adımın ilanlarda dolandırıcılığın önüne geçeceğini vurguladı.
ÖNLEMLER YAKINDA AÇIKLANACAK
Bakan Bolat, gençler arasında popülerlik kazanan Çinli e-ticaret sitesi Temu’ya yönelik alınacak önlemlerin yakında duyurulacağını belirtti. Ayrıca, Kayseri Ticaret Odası’nda temmuz ayı ihracat verilerinin açıklandığı bir toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, otomotiv ve emlak sektörlerinde alınan önlemlere değindi. Bolat, otomotiv sektöründe ikinci el araç satışlarıyla ilgili düzenlemeyi 31 Aralık 2024’e kadar uzattıklarını ve konut satışlarında yeni düzenlemelerin 15 Eylül’de başlayacağını açıkladı. Doğrulanmış ilan dönemine geçileceğini belirten Bakan, bu sayede tüketicilerin yanıltılmasının önüne geçileceğini ifade etti. Ayrıca, emlak satışlarında yetkilendirilmiş emlakçıların devreye gireceğini açıkladı.
GELECEK PLANLARI
Bakan Bolat, Eylül ayının sonlarında otomotiv sektöründe de yeni düzenlemeler getireceklerini belirterek, öncelikle emlak sektöründeki düzenlemelerin ardından otomotiv sektörü için de benzer adımların atılacağını söyledi. Bu adımların hem tüketicilerin güvenliğini hem de sektördeki rekabeti sağlamlaştırmayı hedeflediklerini belirtti. Bolat, alınacak yeni önlemlerle emlak ve otomotiv sektörlerinde daha şeffaf ve güvenilir bir ortamın oluşturulmasının planlandığını aktardı.