Erdoğan’dan BM Reformu Talebi

BM KURULUŞUNUN 80. YILI ETKİNLİĞİ

Birleşmiş Milletler’in 80. yıl dönümüne özel düzenlenen etkinliğe video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “BM kurulduğu 1945 yılından bu yana temel hedefleri olan küresel barış ve güvenliğin sağlanması, uluslararası işbirliğini geliştirilmesi alanlarında önemli başarılara imza atmıştır.” şeklinde konuştu. Ayrıca, BM’nin daha etkin bir rol üstlenebilmesi için ciddi reformlara ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

ADALET DÜNYASI İÇİN REFORM ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şu şekilde belirtti: “Gazze başta olmak üzere Filistin halkının yıllardan beri maruz bırakıldığı mezalim karşısında BM’yi küresel adaleti temsil eden bir platform haline getirmenin hepimizin mesuliyeti, olduğuna inanıyorum.” Bu doğrultuda, BM’yi uluslararası barışı ve refahı yeniden tesis edebilecek şekilde güçlendirmek için adım atılması gerektiğinin altını çizdi. “Dünya 5’ten büyüktür” vurgusuyla daha adil bir dünya yaratma hedefinde olduğunu yineleyen Erdoğan, üye ülkeleri BM’yi dünyanın umudu haline getirecek adımlar atmaya davet etti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.