Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bilal’i ver iktidarı al” diyen Bahçeli’ye “Evladı olmayanın bu saygısızlığı yapması doğal” diyerek yüklendi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hükümeti kurmakla görevlendirmeyeceğinin sinyalini, “Beştepe’nin adresini bilmeyenlerle vakit geçirecek zamanımız yok. İşte tekrar seçimlere doğru hızla gidiyoruz. Zırvalarını tekrarlamaktan başka bir iş bilmeyenler, dertlerini seçimde millete anlatacaklardır” diyerek verdi.
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki 9’uncu Muhtarlar Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:
SİYASET, işi gücü bırakıp RECEP TAYYİP ERDOĞAN’ın şahsıyla ailesiyle uğraşmak değildir. Kalkıp benim evladıma, ismiyle Bilal’i ver iktidarı al’; bu ne biçim yaklaşımdır ya? Eğer benim oğlumun yaptığı bir yanlış, bir yolsuzluk varsa buna hesabı soracak olan yargıdır. Sen kimsin? Benim evladımla ilgili iktidar bağlantısını nasıl kurarsın? Nasıl böyle bir hakareti yaparsın? Ama evladı olmayanların böyle bir saygısızlığı yapmasından daha doğal bir şey olmaz. Çünkü bunlar aile, evlat nedir bilmez. Sadece maalesef böyle kurusıkı hakaretlerle bir yere vardırmak isterler. Nedir o Mussolini, Hitler, aynaya bak ya.
Önce kendinin nerede olduğunu
görürsün. Biz ilhamımızı ne Mussolini’den ne de Hitler’den aldık. Biz haktan ve halktan aldık.