Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yükselişi engellenemeyen dolarla ilgili açıklama yaptı ve Türkiye ekonomisi dövizde zaman zaman yaşanan ve rasyonel temellere dayanamayan dalgalanmalara rağmen hedeflerine uygun hareket edileceğin belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı'nda düzenlenen doğalgaz dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, "Ekonomimiz dövizde zaman zaman yaşanan ve rasyonel temellere dayanmayan dalgalanmalara rağmen hedeflerine doğru ilerliyor… Kredi kuruluşlarının provokasyon kokan adımlarına rağmen uluslararası yatırımcılar ülkemize ilgi göstermeyi sürdürüyor" dedi.
Reuters'in haberine göre; dolar/TL son bir kaç haftada gelişmekte olan benzer para birimlerinden negatif ayrışarak sert yükseliş gösterdi.