Erdoğan’dan saldırı ile ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'nın başkenti Paris'teki saldırılarla ilgili basın açıklaması yaptı.

G20 Liderler Zirvesi dolayısıyla Antalya'ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zirve için hazırlanan basın merkezindeki salonda, Paris'te yaşanan terör saldırısına ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi.

Erdoğan, "Bu elim hadise terörizme karşı bir mutabakatın olması gerektiğinin hep ifade ettik. Terörizme karşı mücadelemizi sürdürüyoruz Terörizmin konusunda sözün bittiği yerde bulunuyoruz " dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Terör olayında çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını ayrıca halen devam eden bir rehine krizi olduğunu teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Ülkem adına Hollande'a ve Fransız halkına taziyelerimi sunuyor acil şifalar diliyorum. Bildiğiniz gibi yapılan saldırıların Almanya ve Fransa halkını hedef aldığı açıktır.

Bu elim hadise terörizm konusunda dile getirdiğimiz hassasiyetlerin ne kadar önemli olduğunu acı şekilde göstermiştir. Ancak terörizmle mücadele konusunda sözün bittiği yerde olduğumuzu anlatmak istiyorum. Terör konusunda yaklaşık 30 yılı aşkın süredir bunun mücadelesini veren bir ülkenin cumhurbaşkanı olarak bunu ifade ediyorum. Terörizm, teröristin hepsi kötüdür. Türkiye olarak terörizm konusunda ilkeli tavrımızı aynı şekilde devam ettireceğiz."

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Sivas’ta Kaza: Üç Kişi Hayatını Kaybetti

Sivas merkeze bağlı Kurtlapa köyü yakınlarında Özkan Şahinkaya'nın kullandığı otomobil ile Musa Bal yönetimindeki 58 AT 879 plakalı hafif ticari araç çarpıştı. Kaza ihbarı üzerine bölgeye sağlık, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Zelenski, Putin’e Yüz Yüze Görüşme Çağrısı Yaptı

Zelenski, Ukrayna Devlet Başkanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan mektubunda savaşın liderler arası doğrudan görüşmelerle bitebileceğini savundu. Lider, "Ukrayna bu savaşı benimle ve sizin aranızdaki doğrudan temasla bitirmeyi öneriyor" dedi.

THY, Air Europa Yatırımına İspanya Onayı Aldı

Türk Hava Yolları, Air Europa'dan azınlık payı almak için yaptığı 300 milyon euroluk yatırımın İspanya Devleti tarafından onaylandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Şirketin, Air Europa'da yüzde 25 ile yüzde 27 arasında pay sahibi olması bekleniyor.

Evlilik Vaadiyle 10 Milyon TL Dolandırıldı

Zonguldak'ta yaşayan bir erkek, kendisini evlilik vaadiyle yaklaşık 10 milyon TL dolandırdığı gerekçesiyle S.G. adlı kadından şikayetçi oldu. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı.

Dini Duyguları İstismar Eden Sanıklara Hapis

2020-2023 yıllarında S.S. isimli kadın, kızı, oğlu ve dini nikahlı eşi, vatandaşların dini inançlarını istismar ederek 2 milyon lira dolandırdı. Şüpheliler mağdurlara "hacı baba" adını verdikleri bir varlıkla iletişim kurduklarını iddia etti.