Erdoğan, Katar’da İsrail’in Saldırısını Kınadı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KATAR’A GİTTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi’ne katılmak amacıyla Katar’ın başkenti Doha’ya ulaştı. Erdoğan, Uluslararası Hamad Havalimanı’nda Katar Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Şeyh Suud bin Abdurrahman Al Sani, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’nin Doha Büyükelçisi Mustafa Göksu ve Büyükelçilik mensupları tarafından karşılandı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık Politikaları Başkanı Prof. Dr. Halit Yerebakan da zirveye katıldı.

ERDOĞAN’DAN İSRAİL’E TEPKİ

Zirvede gerçekleştirilen konuşmasında Erdoğan, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı, “İsrail’in Gazze’de işlediği soykırım nedeniyle olağanüstü zirveler düzenledik. İsrail Yemen’e, Lübnan’a, Suriye’ye de saldırılar düzenledi, gemileri hedef aldı, seçilmiş devlet adamlarına suikast düzenledi” dedi. Ayrıca, İsrail’in Doha’ya düzenlediği saldırıyı değerlendiren Erdoğan, “Son saldırı, İsrail’in haydutluğunu farklı bir boyuta taşıdı. Bu yüzden bu zirvenin Doha’da olması çok anlamlı. Müttefik Katar’ın her daim yanındayız” açıklamasında bulundu.

İSRAİL’İN HEDEFLERİ VE MÜCADELE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetinin amacının Filistin’deki katliamı sürdürmek ve bölgeyi istikrarsızlığa sürüklemek olduğunu belirtti. “İsrail, kaos ve kandan beslenen bir terör devletidir. Bizler 1967 sınırları temelinde, coğrafi bütünlüğü haiz, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti vücut bulana kadar mücadeleye azimle devam edeceğiz” diye konuştu.

DİPLOMATİK GAYRET VE EKONOMİK YAPTIRIM

Cumhurbaşkanı ayrıca, “Diplomatik gayretlerimizi İsrail’e yaptırım uygulamalarının artması için yoğunlaştırmalıyız. İsrail’in ekonomik olarak da sıkıştırılması gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.