KARŞILAMA TÖRENİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya’nın Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı’nda karşılandı. Karşılama sırasında, Malezya Başbakanı Enver İbrahim ve eşi Dr. Wan Azizah İsmail, Türkiye’nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Emir Salim Yüksel, Malezya Savunma Bakanı Mohamed Khaled Nordin ile büyükelçilik personeli ve diğer yetkililer yer aldı. Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte bir dizi önemli isimle birlikte Malezya’ya geldi.
ÖNEMLİ GÖRÜŞMELER VE ETKİNLİKLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putrajaya Uluslararası Kongre Merkezi’nde Perak Sultanı Nazrin Şah tarafından fahri doktora beratı alacak. Ayrıca, Erdoğan, Yeni Yüzyılda Türkiye-Malezya Stratejik İşbirliği toplantısı çerçevesinde kamu çalışanları ve üniversite öğrencilerine hitap edecek. Bu görüşmeler, Türkiye ve Malezya arasındaki işbirliğini güçlendirmeyi hedefliyor.
HEDEF STRATEJİK İŞBİRLİĞİ
Erdoğan’ın ziyaretinin temel amacı, Türkiye-Malezya ilişkilerini daha ileri bir seviyeye taşımak ve stratejik ortaklıkları pekiştirmektir. Bu bağlamda düzenlenecek olan toplantılar ve etkinlikler, iki ülkenin işbirliğini artırmaya yönelik önemli fırsatlar sunuyor.