Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya platformu Next Sosyal üzerinden yaptığı açıklamada, 25 Eylül’de ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray’da bir araya geleceğini duyurdu. Erdoğan, bu görüşmenin iki ülke arasındaki stratejik iş birliğini daha da güçlendireceğini vurguladı.
BÖLGESEL BARİŞA VE KÜRESEL İŞ BİRLİĞİNE VURGU
Erdoğan, açıklamasında yapacağı görüşmenin sadece ikili ilişkiler açısından değil, aynı zamanda küresel barış vizyonu çerçevesinde de büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirdi.
Görüşmede, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması, yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi ve savunma sanayisinde iş birliği gibi konuların ele alınması bekleniyor. Ayrıca, liderlerin bölgesel gelişmeler ve uluslararası güvenlik konularında fikir alışverişinde bulunacağı öngörülüyor.