Fenerbahçe, Portekiz’deki hazırlık döneminin son maçında Benfica ile karşılaştı. Dördüncü hazırlık maçında karşımıza çıkan Benfica, Fenerbahçe için zorlu bir rakip oldu. Fenerbahçe, bu maçta Dominik Livakovic, Mert Müldür, Çağlar Söyüncü, Jayden Oosterwolde, Archie Brown, Sofyan Amrabat, Fred Rodrigues, İrfan Can Kahveci, Sebastian Szymanski, Oğuz Aydın ve Youssef En-Nesyri ile sahaya çıktı.
FENERBAHÇE’NİN BAŞLANGICI SORUNLUYDU
Maçın başlangıcında Fenerbahçe, özellikle hücumda yeterince etkili olamadı. İlk 25 dakikada rakip yarı sahada pek görünmediler fakat sonrasında topa sahip olmayı başardı. Ancak, 37. dakikada Benfica’nın milli futbolcusu Kerem Aktürkoğlu, takımına 1-0’lık üstünlük getiren golü attı. Benfica, 42. dakikada Archie Brown’un kendi kalesine attığı golle skoru 2-0’a getirdi. Fenerbahçe, 45. dakikada İrfan Can Kahveci’nin kaydettiği golle durumu 2-1’e getirdi ve soyunma odasına bu skorla gitti.
İkinci yarıya Fenerbahçe’nin teknik direktörü Jose Mourinho, kadrosunda 3 oyuncu değişikliğine gitmenin yanı sıra taktiğinde de değişiklik yaptı. Mourinho, savunmada 3’lüye dönerken Dominik Livakovic’in yerine İrfan Can Eğribayat’ı, Çağlar Söyüncü’nün yerine Yusuf Akçiçek’i, İrfan Can Kahveci’nin yerine ise Jhon Duran’ı sahaya sürdü. İlk yarıya oranla topa daha fazla hâkim olan Fenerbahçe, 60. dakikada Youssef En-Nesyri’nin golüyle eşitliği sağladı. Ancak, Benfica 81. dakikada Araujo’nun attığı golle tekrar öne geçti: 3-2. Mourinho, maçın devamında Sofyan Amrabat-Levent Mercan, Oğuz Aydın-Ognjen Mimovic ve Sebastian Szymanski-Cenk Tosun değişikliklerine gitse de skoru değiştiremeyerek 3-2 mağlup oldu. Fenerbahçe, Portekiz kampındaki hazırlık maçlarında Portimonense’yi 2-1, Leira’yı 2-0 ve Al Ittihad’ı 4-0 mağlup etti.