Trendyol Süper Lig’in 3. haftasında Samsunspor, Fenerbahçe ile karşılaştı. Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda gerçekleşen mücadele, sarı-lacivertlilerin 2-0’lık galibiyetiyle sona erdi. Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren goller, 3. dakikada Vedat Muriqi ve 49. dakikada Oğuz Aydın’dan geldi.
Rıdvan Dilmen'in Değerlendirmeleri
Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, maç sonrası TV8’deki %100 Futbol programında dikkat çekici yorumlar yaptı. Dilmen, “Mike Tyson’ı izleyenler bilir, Fenerbahçe öyle başladı. Kusursuz oynayan bir Fenerbahçe vardı” dedi. Ayrıca, “Brown’a ayrı bir parantez açmak istiyorum. Çok yüksek ücretlerle Avrupa’ya gidebilecek ilk isim bence Brown. Son paslarda hâlâ problemi var ama atletizmi iyi. Yüksek şiddetli oynuyor” ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe'nin Performansı
Dilmen, Fenerbahçe’nin topu çok çabuk geri aldığını belirtti. Bu durumun şampiyonluk için önemli olduğunu vurguladı. Muriqi, Oğuz, Greenwood ve İrfan Can gibi oyuncuların varlığıyla takımın performansının arttığını söyledi. “İlk yarıda Muriqi hat-trick yapardı” şeklinde bir değerlendirmede bulundu.
Derbi Tahminleri
Dilmen, Galatasaray ile Fenerbahçe’nin son yıllarda arasının açıldığını ifade etti. Fenerbahçe’nin Beşiktaş’ı mağlup etmesi durumunda ilk yarıyı lider bitirebileceğini düşündüğünü ekledi. “3-4 puan önde olacaktır diye düşünüyorum. Oynayan 11’den çok, kenardaki oyuncuların form durumu önemli” dedi.