FIFA Başkanı Gianni Infantino, Çarşamba günü Fas’ta yapılan yedi saatlik kriz toplantısının ardından görevinde kalmaya devam edecek gibi görünüyor. Infantino, kendisini asıl olarak FIFA’yı oluşturan 211 ulusal futbol federasyonuna karşı sorumlu gördüğünü belirtiyor. Özellikle Güney Amerika, Afrika ve Asya’daki federasyonlardan yeterli desteği alabildiğini hesaplayan Infantino’nun yoluna devam edebileceği değerlendiriliyor.
INFANTINO KRİZ TOPLANTISININ ARDINDAN STADYUMDA GÖRÜNTÜLENDİ
Infantino, Çarşamba günü yedi saat süren görüşmenin ardından Kadınlar Afrika Uluslar Kupası’nda bir maçı izlerken kameralara yansıdı. Yanında FIFA Genel Sekreteri Mattias Grafstrom ile birlikte gülümseyerek oturan Infantino’nun bu görüntüsü dikkat çekti. Grafstrom’un ise bir gün önce Infantino’yu eleştirdiği biliniyor.
MUHALEFLERİN SIRADAKİ ADIMI NE OLACAK?
Kriz toplantısının ardından top artık Infantino’yu eleştiren kesimlerde. Muhalifler, acil FIFA Konseyi toplantısı ya da acil FIFA Kongresi düzenleyerek Infantino’ya güvensizlik oyu verilmesini isteyebilir. Bu yola başvurulmazsa Infantino’ya karşı yarışacak en az bir rakip adayın 18 Kasım’a kadar ortaya çıkması gerekiyor. FIFA’daki bir sonraki başkanlık seçimi ise Mart ayında yapılacak.