Finansman Modelleriyle Turizm Sektöründe Yeni Dönem

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK) tarafından kredi kartı limitlerinin düşürülmesine ilişkin alınan kararın sonrasında, turizm sektöründe iç pazarı destekleyecek alternatif çözümler gündeme geliyor. Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Başkanı Zafer Süral, bu kapsamda bankalarla yeni finansman modellerinin geliştirilmesi adına uzlaşı sağlandığını duyurdu. Süral, tatil harcamalarının enflasyona doğrudan etkisi olmadığını da vurguladı.

SEKTÖR RİSKLERLE YÜZLEŞİYOR

BDDK’nın enflasyonla mücadelesi çerçevesinde kredi kartı limitlerini düşürmesinin sektörde bazı riskler oluşturabileceğini ifade eden Süral, bu süreci fırsata çevirmek için bankalarla iletişim kurduklarını söyledi.

FAİZSİZ KREDİ ÇÖZÜMÜ GELİYOR

Tatil için özel hazırlanmış faizsiz kredi seçenekleri üzerinde çalışmaların tamamlandığını belirten Zafer Süral, “Turizm yerli ve milli bir sektör. Turizmde harcanan paranın yüzde 97’si ülkemizde kalıyor. Bu sebeple, ‘Turizm harcamaları enflasyonu şişirir veya dövizi artırır’ diyemem. Şu anda kredi kartı limitleri kontrollü bir şekilde azaltılıyor. İnsanlarımızın tatil yapmalarını sağlamak için MASTOB olarak tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bankalarla bu konuda görüşmeler yaptık. Bu görüşmeler sonucunda çeşitli ürünlerle insanların kredi kartı limitlerine takılmadan tatil yapmalarına imkan sağlamak için uğraştık. Bu konuyla ilgili güzel haberlerimiz var. Artık tatil yapmak isteyen vatandaşlarımız kredi kartı limitinden bağımsız ekstra kredi kullanıp tatillerini yapabilecek.” şeklinde konuştu.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kağıthane’de 30 Milyon Liralık Uyuşturucu Ele Geçirildi

İstanbul Kağıthane Seyrantepe'de bir binadan gelen yoğun uyuşturucu kokusu polis ekiplerini alarma geçirince 18 Mayıs Pazartesi günü çalışma başlatıldı. Ekipler saat 14.00'te adres çevresinde izleme ve gözetleme yaptı.

Otomobil Arızası Cinayete Yol Açtı

Adana'nın Seyhan ilçesi Onur Mahallesi'nde 24 Mayıs saat 18.00'de karşılaşan husumetli iki kişiden Bişar Oğuz, belinden çıkardığı tabancayla Cumali Kocabey'e ateş açtı. Silahtan çıkan kurşunlarla Kocabey sırtından, arkadaşı Doğan Toprak ayağından vuruldu.

Meteoroloji’den Yeni Hava Durumu Tahmini

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları yaz değerlerine ulaşırken bazı bölgelerde yerel sağanak yağışlar etkili oluyor. Dün Niğde'de kuvvetli yağış nedeniyle üç araç sele kapıldı.

Fenerbahçe’de Yıldırım ile Safi Oylaması Başladı

Fenerbahçe Spor Kulübü Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda yeni başkan belirleniyor. Aziz Yıldırım ile Hakan Safi arasındaki seçimde oy kullanma işlemi başladı ve saat 17.00'de sona erecek.

Ormanda Kenevir Sularken Suçüstü

Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda Mersin ve Bozyazı Jandarma ekipleri Bozyazı Kızılca Mahallesi bal ormanları mevkiinde kenevir bitkisi yetiştirildiğini tespit etti. Jandarma ekipleri planlı çalışma kapsamında saha araştırması gerçekleştirdi.