Türk jetlerinin, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında PYD-YPG unsurlarının bulunduğu 18 hedefi imha ettiği bildirildi.
Maarrat Umm Hawsh bölgesinde bulunan YPG'ye ait paletli zırhlı araç, karargah binası ve barınak dahil 18 hedef vuruldu.
TSK'dan Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'yla ilgili açıklama geldi ve PYD'nin vurulduğu belirtildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri, Fıratk Kalkanı Harekatı kapsamında, PKK/PYD'ye yönelik hava harekatı düzenledi.
Suriye'in kuzeyinde PKK/PYD hareketliliğinin gözlendiğinin, bu durum üzerine geniş kapsamlı ve yaklaşık 2 saat süren hava harekatı düzenlendiğinin belirtilirken, PKK/PYD terör örgütü unsurlarının hedef alındığı kaydedildi.
Paletli zırhlı araç, karargah binası ve barınak olmak üzere 11 hedef ile 7 hareketli hedefin, atılan 26 bombayla imha edildiği belirtildi.
Harekat sonrası İHA ve bölgedeki unsurlar tarafından yapılan kapsamlı zaiyat raporuna göre 9 bina, 1 zırlhlı araç, 2'si silahlı 4 araç imha adili; 160 ila 200 PKK/PYD terör örgütü unsurunun da etkisiz hale getirildiğinin değerlendirildiği kaydedildi.